ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ… ΡΟΥΜΕΛΗ

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης γυρνά την Ελλάδα με το περίφημο έργο του Γκόγκολ και επικεφαλής το φωτογενάστατο Παναγιώτη Μπουγιούρη.

Ειρωνικός και πνευματώδης, ο Νικολάι Γκόγκολ «καυτηριάζει» με την αιχμηρή πένα του την ανοησία και τη δουλοπρέπεια, τη ματαιοδοξία και τον οπορτουνισμό, την αισχροκέρδεια και τη διαφθορά, την υποκρισία της κρατικής μηχανής που ασθμαίνει, τη σήψη της κοινωνίας που επιδίδεται σε ένα γαϊτανάκι κολακειών, δωροδοκιών, εξευτελισμού τελικά.

Ο Γκόγκολ σχολιάζει τη ρωσική γραφειοκρατία του 19ου αιώνα

και όμως καταφέρνει να θυμίζει «οικεία κακά» της Ελλάδας του 21ου αιώνα. Μάλλον γι’ αυτό και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης επέλεξε το συγκεκριμένο κείμενο για τη θερινή περιοδεία του. Με τον Παναγιώτη Μπουγιούρη στο ρόλο του ανυποψίαστου ταξιδιώτη που εν μία νυκτί και χάρη σε μια κωμικοτραγική παρεξήγηση χρίζεται παντοδύναμος Επιθεωρητής, η παράσταση κάνει μια στάση τη Δευτέρα 23 του μήνα στο Θέατρο Πέτρας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Πετρούπολης. Ο «Επιθεωρητής» ανεβαίνει σε μετάφραση Άρη Αλεξάνδρου, σκηνοθεσία και διασκευή Λίλλυς Μελεμέ, σκηνικά-κοστούμια Ελένης Δουνδουλάκη, επιμέλεια κίνησης-χορογραφία Μόνικας Κολοκοτρώνη και φωτισμούς Αλέκου Αναστασίου.

INFO: Στο Θέατρο Πέτρας, στις 23/07 στις 21.30, εισιτήρια 15 & 10 (μαθητικό & φοιτητικό) ευρώ

Keywords
Τυχαία Θέματα