Επίθεση Κουτσούμπα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Κουτσούμπας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, σημείωσε ακόμα πως το σύνολο των ανταγωνισμών εκφράζεται και στην Ελλάδα, τόσο με τη στάση της κυβέρνησης και την επιλογή της για συμπαράταξη με ορισμένες πολιτικές, όσο και με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ένα διαφορετικό μείγμα διαχείρισης, «αλλά που σε τελευταία ανάλυση οδηγεί τον λαό μας, τα εργατικά λαϊκά στρώματα στο ίδιο αποτέλεσμα».

Ερωτηθείς για τη δημοσκοπική άνοδο του ΚΚΕ,

ο κ. Κουτσούμπας απάντησε ότι υπάρχει ιδεολογική και πολιτική συσπείρωση δυνάμεων στο ΚΚΕ, καθώς και επανασυσπείρωση ανθρώπων που είτε ταλαντεύτηκαν, είτε είχαν διαφορετικές απόψεις, είτε πιέστηκαν κάτω από τρομακτικά διλήμματα.

Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερό κόμμα και έχει κομμουνιστικά στοιχεία, απάντησε ότι «είναι αντιΚΚΕ σίγουρα», ενώ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο στήριξης κυβέρνησης αστικής διαχείρισης εκ μέρους του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι η «πόρτα είναι κλειστή για τα κόμματα, όχι για το λαό», που βιώνει όλη αυτή την κατάσταση, έχοντας απέναντί του τα μονοπώλια που «εκμεταλλεύονται και απομυζούν τον πλούτο που παράγει μια πλειοψηφία στη χώρα μας που είναι ο λαός».

Εξάλλου, είπε ότι σήμερα αυτό που λείπει από τον λαό και χρειάζεται ο τόπος είναι μια αποφασισμένη αντιπολίτευση που πρέπει να είναι όσο γίνεται ισχυρότερη και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ. «Χρειάζεται ο λαός να βγει στην εξουσία. Όταν είναι αποφασισμένος γι’ αυτό, τότε βεβαίως και το ΚΚΕ θα αναλάβει και τις ευθύνες τις δύσκολες της διακυβέρνησης. Αυτές οι προϋποθέσεις δεν υπάρχουν σήμερα», πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας διευκρίνισε, με αφορμή άλλη ερώτηση, πως υπάρχουν διαφορές μεταξύ μιας κυβέρνησης ΝΔ και μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας, ταυτόχρονα ότι αμφότερες κινούνται προς όφελος τμημάτων του κεφαλαίου, με διαφορετικές προτάσεις διαχείρισης της κρίσης, που, όμως, σημαίνει ότι «και στις δύο περιπτώσεις θα έχουμε αντιλαϊκά μέτρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα