Επίθεση Ραγκούση σε Βενιζέλο για τα οικονομικά των κομμάτων

Στην παρέμβασή του, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κάνει αναφορά στις προβλέψεις του νομοσχεδίου που επεξεργάστηκε για τα οικονομικά των κομμάτων, το οποίο είναι έτοιμο προς κατάθεση στη Βουλή από τον Μάιο του 2011.

Σημειώνει ότι η μοναδική παρέμβαση που έχει γίνει από το 2009 έως σήμερα για το ζήτημα αφορούσε σε τροπολογία, το 2012 για να εξασφαλίσουν τα κόμματα συνεχόμενες δόσεις (την τελευταία του 2011 και τις 2 πρώτες στου 2012)

ύψους δεκάδων εκατομμυρίων, χωρίς όμως να αλλάξει τίποτε άλλο στο νομοθετικό καθεστώς, που είναι το ίδιο από το 2002.

Ο Γ. Ραγκούσης παραθέτει αποσπάσματα δηλώσεων και συνεντευξεών του, όπου είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ψηφίσει την τροπολογία και υπογραμμίζει ότι δέχτηκε γι’ αυτό επιθέσεις από το περιβάλλον του Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Τελικά , με βάση τα προαναφερόμενα προκύπτει ένα πρώτο, μείζον και προφανές ερώτημα», τονίζει ο πρώην υπουργός: «Γιατί τον Απρίλιο του 2012 ο κ. Βενιζέλος που αποφάσισε την νομοθετική αλλαγή του Ν.3023/2002 , δεν άλλαξε τίποτε άλλο- ενώ μπορούσε εάν είχε την πολιτική βούληση- πλην μιας διάταξης που θα εξασφάλιζε κάποιες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στα κομματικά ταμεία;»

Ο Γιάννης Ραγκούσης υπόσχεται να δώσει συνέχεια στο θέμα, καταλήγοντας στην παρέμβασή του: «Η δική μου απάντηση μαζί με την πολιτική μου άποψη για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ προσεχώς».

Keywords
Τυχαία Θέματα