Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ αντί ανάληψης ευθύνης

15:53 9/1/2013 - Πηγή: Matrix24

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν μίλησε πάντως –παρότι υπήρξε έντονο παρασκήνιο για αυτό- για τις πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, παρότι νωρίτερα υπήρξε σχετική «προαναγγελία», από τον Πάρι Κουκουλόπουλο που μιλώντας στον Real FM είπε ότι θα αναφερόταν σε αυτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος πήγε καθυστερημένος στην συνεδρίαση της Γραμματείας

της ΚΟΕΣ, καθώς είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον προκάτοχό του και πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Αυτή διήρκεσε κατά πληροφορίες περί τη μία ώρα και στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ασφαλώς η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, στην οποία επιχειρείται από την αντιπολίτευση η εμπλοκή και των δύο.

Κατά τα λοιπά, στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Γραμματείας της ΚΟΕΣ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε «κατάπτυστο σχέδιο» την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής με τον ίδιο –πλην του Γιώργου Παπακωνσταντίνου- στο επίκεντρο. Κατηγόρησε την Κουμουνδούρου για «πολιτική αλητεία», σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η επίθεση εναντίον της παράταξης, εμού και του Γιώργου Παπανδρέου είναι επειδή το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής σταθερότητας της χώρας».

Αναφερόμενος στα πρωινά γεγονότα στη βίλα Αμαλία υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αιχμάλωτος της αντισυστημικής του συμπεριφοράς», κατηγορώντας τον ξανά για πολιτικό ρεσάλτο και εγκωμιασμό της βίας. Κατηγορηματικά καταδίκασε και την κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, κάνοντας λόγο για «άθλια ενέργεια ακραίας πολιτικής βίας».

Στην ομιλία του ο κ.Βενιζέλος παρουσίασε και τις επόμενες πρωτοβουλίες του κόμματος, μιλώντας μεταξύ άλλων και για αναθεώρηση του Συντάγματος, στην οποία θα καλέσει τα δύο άλλα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση να καταθέσουν από κοινού πρόταση. Ζήτησε αλλαγή του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας και άμεση εκλογή του από τον λαό, ενώ παρουσίασε σε αδρές γραμμές τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το κόμμα του για το νέο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα