Έρχεται απεργιακός τυφώνας

Με συλλαλητήριο αύριο το απόγευμα στις 6 στα Προπύλαια, θα «υποδεχτούν» ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2013. Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους, στις περικοπές μισθών και συντάξεων που θα περιλαμβάνει το σχέδιο προϋπολογισμού του νέου έτους. Πρόκειται για την πρώτη κινητοποίηση ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει όλα τα μέτρα της επόμενης διετίας.

Ήδη τα συνδικάτα έχουν

ανακοινώσει πως με την κατάθεση του νομοσχεδίου, θα εξαγγείλουν νέες απεργιακές κινητοποιήσεις. Όπως είναι γνωστό, ετοιμάζεται γενική απεργία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για τις 14 Νοεμβρίου. Ως τώρα έχουν συμφωνήσει να συμμετέχουν στη συγκεκριμένη κινητοποίηση τα συνδικάτα από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, ενώ ανοιχτό ενδεχόμενο συμμετοχής έχουν αφήσει η Γερμανία και η Γαλλία.

Συλλαλητήριο έχουν προγραμματίσει για σήμερα, στις 4:30 το απόγευμα οι τραπεζοϋπάλληλοι καθώς περίπου την ίδια ώρα θα ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που περιλαμβάνει Τροπολογία, σύμφωνα με την οποία όλα τα Ταμεία Υγείας των τραπεζοϋπαλλήλων, υπάγονται από 1ης Νοεμβρίου στον ΕΟΠΥΥ.

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι  στα μέσα σταθερής τροχιάς – Μετρό, Ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και Τραμ- με αιχμή την αντίδρασή τους στη σχεδιαζόμενη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων αλλά και τα μέτρα του νέου μνημονίου. Σήμερα συνεδριάζουν και τα σωματεία των εργαζομένων στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ προκειμένου να αποφασίσουν και αυτοί με τη σειρά τους τι στάση θα κρατήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα