ΕΡΧΟΝΤΑΙ 1.870 ΕΚΘΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2012»

Πάνω από 1.870 εκθέτες από συνολικά 87 χώρες θα συμμετάσχουν στην εφετινή έκθεση Ποσειδωνίων 2012 που θα θα γίνει στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo από τις 4 μέχρι τις 8 Ιουνίου.

Ο προέδρος της οργανώτριας εταιρείας της μεγαλύτερης ναυτιλιακής έκθεσης στον κόσμο Θεόδωρος Βώκος τόνισε πως υπάρχει αισιοδοξία ότι οι επισκέπτες από όλα τα μέρη του κόσμου εφέτος θα ξεπεράσουν κάθε προσδοκία.

Εξάλλου, ο Ιωάννης Λύρας, πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε ότι «είναι ένα επίτευγμα ακραιφνούς ιδιωτικής πρωτοβουλίας τα Ποσειδώνια που δεν έχουν υποστήριξη από κανένα και είναι ένα επιχειρηματικό μοντέλο που αξίζει να το προσέξει κανείς καλύτερα».

Επίσης, ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Γεώργιος Γράτσος επεσήμανε ότι «είναι για τη χώρα μας και ακόμη σπουδαιότερο να καταλάβουμε τα οφέλη του συνεδριακού τουρισμού» και πρόσθεσε: «η ελληνική ναυτιλία έχει δύο στόλους, της ποντοπόρου που είναι ανταγωνιστικός και επιβιώνει σε καλούς και σε κακούς καιρούς και αυτός που έχει τον κρατικό παρεμβατισμό, δηλαδή της ακτοπλοΐας».

Πάντως, είπε ότι «το μέλλον της Ελλάδας είναι στην εξωστρέφεια και οτιδήποτε άλλο είναι προς τη λάθος κατεύθυνση».

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης τόνισε ότι τα «Ποσεδώνια είναι η σημαντικότερη διεθνής έκθεση και το σημαντικότερο είναι ότι όλος ο κόσμος και όλες αυτές οι χώρες έχουν εκτίμηση στο επίτευγμα των Ελλήνων και της ελληνικής ναυτιλίας που είναι αχτίδα αισιοδοξίας για την πατρίδα».

Απευθύνοντας ένα σύντομο χαιρετισμό ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, τόνισε ότι είναι απαράδεκτο η ναυτιλιακή έκθεση να γίνεται στο αεροδρόμιο στα Σπάτα και όχι στο λιμάνι στον Πειραιά. Επίσης τόνισε ότι καταθέτει δύο συναισθήματα. Από τη μία, είπε είναι η βαθύτατη ευγνωμοσύνη που νιώθω για τη μεγάλη προσφορά της Ναυτιλίας στην πατρίδα, η οποία είναι ανεκτίμητη, τεράστια, μοναδική και το δεύτερο είναι μια συγγνώμη προς τους φορείς της ναυτιλίας που το κράτος όχι μόνο δεν έκανε αυτό που όφειλε αλλά πολλές φορές εμπόδιζε τη δράση τους.

Ο Β. Μιχαλολιάκος δεν παράλειψε να αναφερθεί και στις προσεχείς εκλογές και τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ώρα να κάνει το καθήκον της, ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα ότι μετά τις εκλογές θα προκύψει κυβέρνηση και ότι σημαίνον στέλεχος της θα είναι ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας. Χαρακτήρισε δε δραματικό ολίσθημα για την πατρίδα που η ναυτιλία είναι η μεγαλύτερη βιομηχανική της δύναμη να καταργεί το υπουργείο. Τέλος, είπε ότι ελπίζει σύντομα να επιστρέψουν τα Ποσειδώνια στον φυσικό τους χώρο που είναι ο Πειραιάς.

Επίσης, ο Θάνος Πάλλης γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας είπε ότι συνεχίζεται μία σημαντική παράδοση της ελληνικής ναυτιλίας που γίνεται ακόμη σημαντικότερη με την πάροδο του χρόνου για την ελληνική οικονομία και πρόσθεσε ότι οι εξωστρεφείς δραστηριότητες σε μία περίοδο κρίσης που πρέπει να ξεπεράσουμε με οικονομικές δραστηριότητες. Τόνισε δε ότι η ναυτιλία μπορεί αν συμβάλλει προς αυτή

Keywords
Τυχαία Θέματα