Έρευνες για αποδράσεις μεταναστών από την Αμυγδαλέζα

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό μεταναστών, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τα επεισόδια αργά τη νύχτα στο Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας Αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα, κατάφεραν να διαφύγουν.

Τις τελευταίες ώρες επικρατεί ηρεμία, σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες που μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός ΒΗΜΑ FM, μετά την καταμέτρηση που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον δέκα κρατούμενοι έχουν καταφέρει να αποδράσουν.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν γύρω

τις 9 το βράδυ, την ώρα της διανομής φαγητού, όταν αλλοδαποί, διαμαρτυρόμενοι για την παράταση του χρόνου κράτησής τους, επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών φρουρών, βάζοντας παράλληλα φωτιά σε στρώματα και κοντέινερ της εγκατάστασης.

Επί τόπου μετέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις αρχές, να τραυματιστούν 10 αστυνομικοί.

Στο κέντρο κράτησης μετέβησαν και πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής με 15 πυροσβέστες.

Η έκρυθμη κατάσταση διήρκεσε περί τις τέσσερις ώρες και, ύστερα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, η τάξη στο Κέντρο αποκαταστάθηκε μετά τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα