Εργασιακός μεσαίωνας με συμφωνίες για πληρωμές εντός 90 ημερών!

Ήδη, έχουν υπογραφεί 5 τέτοιες επιχειρησιακές συμβάσεις, που δίνουν το δικαίωμα στους εργοδότες να καθυστερούν τις πληρωμές τους έως και 90 μέρες.

Οι συγκεκριμένες συμβάσεις που δημιουργούν …νέα δεδομένα στο ήδη επιβαρυμένο σκηνικό των εργασιακών σχέσεων, υπεγράφησαν στους κλάδους των σεκιούριτι και καθαρισμού.

Σε αυτές, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «η καταβολή των αποδοχών του προσωπικού θα λαμβάνει χώρα εντός 90 ημερών από τη λήξη του μήνα εντός του οποίου παρασχέθηκε η εργασία είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό των εργαζομένων, είτε μετρητοίς, είτε συνδυαστικά

και με τους δύο τρόπους».

Οι εργοδότες επικαλούνται τα χρέη του δημοσίου προς αυτές, αφού στην πλειοψηφία τους εφοδιάζουν τον δημόσιο τομέα με προσωπικό σεκιούριτι και καθαριστές – καθαρίστριες.

Οι συμβάσεις έχουν ήδη κατατεθεί στο υπουργείο Εργασίας και έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Να σημειωθεί ότι, από την αρχή του έτους έχουν υπογραφεί 368 επιχειρησιακές συμβάσεις που επικυρώνουν σειρά ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις χιλιάδων εργαζομένων. Ανάμεσα σε αυτές είναι η καθιέρωση εξαήμερης απασχόλησης με 40 και πλέον ώρες εργασίας την εβδομάδα, σε επιχειρήσεις που ίσχυε ως τώρα το πενθήμερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα