«Έσβησε» ο εγκέφαλος της μεγάλης ληστείας του τρένου

Είναι ο άνθρωπος-εγκέφαλος της μεγάλης ληστείας του τρένου τον Αύγουστο του 1963 με λεία 47,6 εκατομμύρια ευρώ.

Τα μέλη της συμμορίας, υπό τον Μπιγκς, λήστεψαν το ταχυδρομικό τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Λονδίνο – Γλασκώβη.

Όταν σταμάτησαν το τρένο φορούσαν μάσκες του σκι και κράνη, ενώ έφυγαν από αυτό κρατώντας 120 τσάντες γεμάτες χρήματα. Ο ο Μπιγκς είχε δηλώσει ότι το μερίδιό του από τη ληστεία ήταν 147.000 λίρες, τα οποία, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει τα είχε σκορπίσει μέσα σε τρία χρόνια.

Ο Μπινγκς καταδικάστηκε σε κάθειρξη 30 ετών, ωστόσο, ύστερα από 15 μήνες κατάφερε

να δραπετεύσει. Στη συνέχεια περιπλανήθηκε στην Ισπανία και την Βραζιλία.

Παραδόθηκε στις βρετανικές αρχές το 2001 και οδηγήθηκε στη φυλακή, την οποία εγκατέλειψε οριστικά το 2009 για λόγους υγείας.

Τον περασμένο Αύγουστο, ενώ πλησίαζε η 50ή επέτειος από τη ληστεία η οποία, μάλιστα, συνέπιπτε με τα 84α του γενέθλια, ο Μπιγκς είχε δηλώσει: «Αν θέλετε να με ρωτήσετε αν μετάνιωσα που πήρα μέρος στη ληστεία, η απάντηση είναι όχι».

Το 1978, σε ηλικία 49 ετών, ο Μπιγκς ηχογράφησε μαζι με το γνωστό βρετανικό πανκ συγκρότημα «Sex Pistols» τα τραγούδια «No one is innocent (Κανείς δεν είναι αθώος) και Belsen Was a Gas» τα οποία περιλήφθηκαν στην κινηματογραφική ταινία «The Great Rock’ n’ Roll Swindle». Το «No One is innocent» κυκλοφόρησε και σε «σινγκλ» για να φθάσει στις 30 Ιουνίου του 1978 στο νούμερο 7 του βρετανικού «τοπ».

Keywords
Τυχαία Θέματα