«Εθνικό Μνημόνιο» από Βενιζέλο

«Καμία χώρα με αξιοπρέπεια δεν ανέχεται έξωθεν επιβεβλημένες λύσεις», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας σε παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς στην Ιπποκράτους, υποστηρίζοντας πως ακριβώς για αυτό τον λόγο «έχει σημασία να προχωρήσουμε από το μνημόνιο στο δικό μας, ενδογενές, εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης».

Στέλνοντας μήνυμα στους εταίρους μας ότι «πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να ληφθούν πρόσθετα μέτρα δημοσιονομικού και εισοδηματικού

χαρακτήρα», υποστήριξε πως δεν τα αντέχει ούτε η Βουλή, ούτε όμως η κοινωνία και η πραγματική οικονομία.

Μήνυμα όμως έστειλε εκ νέου και στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για μία κυβέρνηση της ΝΔ και ότι οι υπουργοί της δεν εφαρμόζουν το πρόγραμμα της ΝΔ, αλλά την προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων που τη στηρίζουν, για την οποία και ζήτησε ξανά επικαιροποίηση.

Τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι το ΠΑΣΟΚ είχε να διαλέξει ανάμεσα σε μία κακή και μία καταστροφική επιλογή και όχι μία καλή και μία κακή, σημείωσε ότι τόσο η ΝΔ όσο και η ΔΗΜΑΡ προσχώρησαν σε αυτήν μετά τις διπλές εκλογές του 2012. υποστήριξε μάλιστα πως εμμέσως πλην σαφώς το ότι «δεν υπήρχε άλλος τρόπος» το παραδέχεται και η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση της στο εξωτερικό.

«Έχει σημασία να κινηθούμε εθνικά ενωμένοι, κοινωνικά σε κλίμα συναίνεσης και εθνικά σε κλίμα συνευθύνης», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναπτύσσοντας μεταξύ άλλων τις προτάσεις του κόμματος για την αντιμετώπιση της ανεργίας, τις οποίες και θα επαναλάβει το απόγευμα στη σύσκεψη των τριών αρχηγών.

Keywords
Τυχαία Θέματα