ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ «ΠΟΛΕΜΟ» Η FED

18:07 7/6/2012 - Πηγή: Matrix24

«Η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα (FED) είναι έτοιμη να θωρακίσει την αμερικανική οικονομία εάν κλιμακωθούν τα χρηματοπιστωτικά προβλήματά της» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρός της Μπεν Μπερνάνκι καταθέτοντας ενώπιον του κογκρέσου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ωστόσο, ο αξιωματούχος αποκάλυψε πολύ λίγα, για συγκεκριμένα νομισματικά μέτρα, που η FED

είναι έτοιμη να λάβει, την ώρα όμως που οι χρηματαγορές είναι πεινασμένες για απτά στοιχεία, που να σχετίζονται με τον τρίτο γύρο αγοράς αμερικανικών κρατικών ομολόγων από την FED» αναφέρει το πρακτορείο.

Επίσης όπως αναφέρει το Reuters, υπήρχαν υψηλές προσδοκίες ότι  ο Μπερνάνκι θα εκδήλωνε στη σημερινή κατάθεσή του την έμπρακτη υποστήριξη της FED προς την ευάλωτη αμερικανική οικονομία και τονίζει ότι ο αξιωματούχος φάνηκε αντιθέτως πολύ περισσότερο πραγματιστής, τονίζοντας –στη γραπτή κατάθεσή του– ότι, «παρά τα προβλήματα στην Ευρώπη, οι εξαγωγές των ΗΠΑ συνεχίζονται ικανοποιητικώς».

Ωστόσο χθες η δεύτερη τη τάξει στην FED, η αντιπροέδρος Τζάνετ Γιέλεν, δήλωσε ότι «απέναντι στον κίνδυνο επιδείνωσης, που αντιμετωπίζει η αμερικανική οικονομία, καλόν είναι εμείς ως FED να έχουμε έτοιμη μια νέα δέσμη τονωτικών για την οικονομία μας μέτρων, νομισματικού χαρακτήρα».

Τέλος το Reuters υπογραμμίζει Ο Μπερνάνκι, σήμερα, δεν «ακολούθησε» μεν στο ίδιο ύφος, προϊδέασε όμως τους νομοθέτες ότι «εφόσον αρχές του ’13 επιμείνουν στην επιβολή οικονομικών μέτρων περιοριστικού χαρακτήρα, για να βελτιώσουν τα δημόσια οικονομικά μεγέθη, τότε πραγματικά υπάρχει ο κίνδυνος να απειληθεί η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας».

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα