ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΥΘΥΝΗΣ Ή ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ

23:10 9/6/2012 - Πηγή: Matrix24

«Πρέπει να σπάσει ο τεχνητός διπολισμός και να συγκροτηθεί μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης με μόνη δύναμη το ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην νεολαία της Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε: «Η χώρα βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο ενός πολιτικού αδιεξόδου, που θα κάνει ακόμη πιο οξύ το οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο». Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ,

δίχως να το κατονομάσει για «δήθεν ριζοσπαστισμό», που όπως διευκρίνισε: «στην πραγματικότητα επαγγέλλεται την ακινησία, την στροφή στο παρελθόν, τον κρατισμό, τον συντεχνιασμό. Δεν ονειρεύεται και δεν σχεδιάζει την Ελλάδα του 2020 του 2030, αλλά θέλει την επιστροφή στην Ελλάδα του ’80 του ’70 μερικές φορές στη δεκαετία του ’50».

Αναφορικά με τον παρόν εκλογικό νόμο, ο κ,. Βενιζέλος είπε: «Όσοι σκέφτονται ότι τη λύση τη δίνει το bonus των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, δεν ξέρουν καλή αριθμητική. Γιατί ούτε με τις 50 έδρες σχηματίζεται κυβέρνηση, η οποία να έχει νομιμοποίηση, αντοχή, κοινωνική στήριξη, ικανότητα εκπροσώπησης και διαπραγμάτευσης της χώρας».

Επανέλαβε δε το αίτημά του για επαναδιαπραγμάτευση της δεύτερης φάσης της σύμβασης, αλλά εξήγησε: «Εμείς διαπραγματευτήκαμε εν μέσω πολλών δυσκολιών την πρώτη φάση, πηγαίνοντας σε εκλογές με υπονομευμένο εσωτερικό μέτωπο, με μια συντηρητική δεξιά Ευρώπη απέναντί μας, χωρίς να υπάρχει Πρόεδρος Ολάντ και  χωρίς να έχουν κινητοποιηθεί οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές». Σχολιάζοντας το κυβερνητικό έργο, ο ίδιος είπε: «Σε πολλά πετύχαμε σε άλλα αποτύχαμε, αλλά πετύχαμε να βάλουμε τη ρήτρα της αναθεώρησης που προβλέπεται στη σύμβαση».

Keywords
Τυχαία Θέματα