Δε συμμετέχει στη συλλογική διαπαραγμάτευση η Εθνική Τράπεζα

19:03 1/5/2013 - Πηγή: Matrix24

Οι εκπρόσωποι των τραπεζών που προσήλθαν στη συνάντηση, που είχαν ζητήσει από την ΟΤΟΕ προκειμένου να της ανακοινώσουν τις νεότερες τελικές προτάσεις τους, γνωστοποίησαν στο προεδρείο της Ομοσπονδίας ότι δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα νομότυπης εκπροσώπησης, καθώς η διοίκηση τηςΕθνική Τράπεζα δήλωσε ότι, δεν συμμετέχει στη διαπραγματευτική ομάδα των Τραπεζών.

Επομένως,

οι Τράπεζες που συμμετέχουν δεν έχουν τη δυνατότητα νομότυπης εκπροσώπησης στις διαπραγματεύσεις (5 μεγαλύτερες Τράπεζες ή το 70% του αριθμού των εργαζομένων στο τραπεζικό κλάδο).

Όπως υποστηρίζει η ΟΤΟΕ, οι τραπεζίτες εκτίμησαν ότι παρά την νέα εμπλοκή, οι προτάσεις που έχουν διαμορφωθεί από την πλευρά τους, βρίσκονται κοντά στη δυνατότητα να υπάρξει συμφωνία. Επανέλαβαν δε, ότι θέλουν να υπογραφεί Κλαδική Σ.Σ.Ε. με την ΟΤΟΕ και δήλωσαν ότι δεν θα κάνουν χρήση του χρόνου λήξης της μετενέργειας (14 Μαΐου 2013) αν δεν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις.

Οι τραπεζίτες ζήτησαν να δοθεί χρόνος λίγων ημερών αμέσως μετά το Πάσχα, για να αντιμετωπισθεί το εσωτερικό πρόβλημα της Εθνικής Τράπεζας.

Μετά την εξέλιξη αυτή συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ και αποφάσισε να δώσει στις διοικήσεις το χρόνο που ζητούν προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις. Οι τραπεζοϋπάλληλοι καλούν τις Τράπεζες «να λύσουν» το εσωτερικό τους θέμα και τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις αποφάσεις της ΟΤΟΕ για κινητοποιήσεις, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα