Εξετάζεται μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων

«Η κυβέρνηση εξετάζει τη μείωση φόρου μεταβίβασης ακινήτων (ΦΜΑ), με στόχο να τονωθεί η αγορά ακινήτων. Οι συναλλαγές, το τελευταίο διάστημα, έχουν περιοριστεί και πάντα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας εξετάζουμε την πιθανότητα μείωσης του ΦΜΑ, λαμβάνοντας υπόψη μας τα ισχύοντα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες»δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών στην εφημερίδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στόχος είναι αφενός να εναρμονισθούν οι συντελεστές με τον μέσο όρο της ΕΕ και αφετέρου να «ξεπαγώσουν» οι αγοραπωλησίες ακινήτων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα σχεδιάζεται η μείωση του φόρους

μεταβίβασης στο 4% για την αξία του ακινήτου μέχρι 20.000 και πάνω από το ποσό αυτό με συντελεστή 8%. Επίσης εξετάζεται η μείωση το φόρου μεταβίβασης στο 3% για την αξία του ακινήτου μέχρι 20.000 ευρώ και πάνω από το ποσό αυτό με συντελεστή 6%.

Επίσης η κυβέρνηση εξετάζει ακόμη και τη μείωση του ΦΠΑ που επιβάλλεται στις αγοραπωλησίες καινούργιων ακινήτων, που τώρα ανέρχεται στο 23% ποσοστό που θεωρείται από τα υψηλότερα στην Ευρώπη.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, τις επόμενες ημέρες παραδίδεται στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών το πόρισμα της επιτροπής για το νέο σύστημα αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα