ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΘΑ ΔΩΣΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ

Άλλη μια δύσκολη μέρα περιμένει την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, που πρέπει το απόγευμα να δώσει εξηγήσεις για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, σε μια κρίσιμη συνεδρίαση της γερμανικής βουλής.

Η ομιλία της είναι προγραμματισμένη  στις 18:00 ώρα Ελλάδας και αναμένεται να γίνει σε «δύσκολο» ακροατήριο. Να σημειωθεί ότι, απαιτείται η έγκριση του  Δημοσιονομικού Συμφώνου

και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ΕΜΣ) από το κοινοβούλιο και η γερμανική κυβέρνηση  χρειάζεται τις ψήφους των δύο τρίτων της Άνω και της Κάτω Βουλής, οι οποίες ψηφίζουν σήμερα σε ξεχωριστές συνεδριάσεις.

Ακόμη όμως και εάν εξασφαλιστεί η απαιτούμενη πλειοψηφία, ο ΕΜΣ δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί άμεσα, καθώς το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο, κατόπιν προσφυγής του κόμματος της Αριστεράς, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, θα χρειαστεί περίπου τρεις εβδομάδες προκειμένου να εξετάσει το θεσμικό πλαίσιο του μηχανισμού.

Ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ έχει ήδη δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να υπογράψει την σχετική απόφαση πριν από την έκδοση της απόφασης του Δικαστηρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα