Φ. ΡΕΣΛΕΡ: «ΕΧΩ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΗΠΙΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Απορρίπτει τον «ευρωλαϊκισμό» και όσους κάνουν λόγο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας, Φιλίπ Ρέσλερ, σε συνέντευξή του στο δημοφιλές γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. Μάλιστα επικρίνει τους Βαυαρούς Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) για τις ακραίες τοποθετήσεις τους, οι οποίες θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο το ευρώ.

«Εγώ έχω επιλέξει χαμηλούς τόνους για την Ελλάδα

συνειδητά, γιατί ο λαϊκισμός είναι εξαιρετικά επικίνδυνος» υπογραμμίζει ο επικεφαλής του FDP.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν: «θα ενισχυθούν οι ευρωλαϊκιστικοί τόνοι στον προεκλογικό αγώνα τους επόμενους μήνες;» και η απάντηση του κ. Ρέσλερ είανι πως «αυτό πρέπει να αποφευχθεί».

Οι ομοσπονδιακές γερμανικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για το φθινόπωρο του 2013, αλλά τα κόμματα έχουν ήδη αρχίσει να παίρνουν θέσεις μάχης. Το FDP με ποσοστό κοντά στο όριο του 5%, του οποίου ηγείται ο Ρέσλερ, φαίνεται βάσει των δημοσκοπήσεων πως θα χρειαστεί να παλέψει για την παραμονή του στη Βουλή. Ίσως γι’ αυτό και η αλλαγή πλεύσης του αντικαγκελάριου.

Ο κ. Ρέσλερ τονίζει πως πρέπει να «απομόνωση» στελεχών του βαυαρικού CSU που έχουν εκφραστεί ακραία για την κρίση και «ριψοκινδυνεύουν τη φήμη της Γερμανίας», αναφερόμενος ονομαστικά στον Βαυαρό υπουργό Οικονομικών Μάρκους Σέντερ και στον Αλεξάντερ Ντόμπριντ, που είχαν ζητήσει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

«Δεν θέλουμε να χρεοκοπήσει η Ελλάδα, αλλά στην ανάγκη θα μπορούσαμε να αντέξουμε τις συνέπειες» επαναλαμβάνει. «Η εμπειρία μας ήταν αποκαρδιωτική και η νέα κυβέρνηση ελπίζουμε ότι γνωρίζει σε τι συνθήκες βρίσκεται» καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα