ΦΕΓΓΑΡΑΔΑ, ΑΓΙΟΚΛΙΜΑ ΚΑΙ Ο… ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΡΙΣΤΑΛ ΛΕΪΚ

18:20 9/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Με μια κλασική ταινία τρόμου που θα σας κάνει να κοιτάζετε πίσω απ’ την πλάτη σας, ένα ασύλληπτο φιλμ δράσης που θα σας καθηλώσει, μια κινηματογραφική απόπειρα που έφερε τα πάνω κάτω στην εγχώρια παραγωγή και μια ιστορική αποτύπωση της πιο σημαντικής, ίσως, επανάστασης που διαμόρφωσε την αρχική μορφή της Ευρωπαϊκής ένωσης, το 2ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας – 2nd Athens Open Air

Film Festival συνεχίζει τις καλοκαιρινές δράσεις του με συνεχείς εξορμήσεις, δωρεάν προβολές και εκδηλώσεις στα πιο όμορφα σημεία της Αττικής.

Της Χαράς Ιωάννου

13 Ιουλίου 2012, στις 21.00 στο Άλσος Πετραλώνων.

Γνωρίζετε τον όρο «Paraskavedekatriaphobia» ή «Τρισκαιδεκαφοβία» ελληνιστί;

Πρόκειται για την διεθνούς εγκυρότητας πρόληψη, αναφορικά με τον φόβο του ανθρώπου για τον αριθμό δεκατρία. Όσοι λοιπόν είστε εθισμένοι (επιρρεπείς) σε προλήψεις και δεισιδαιμονίες, λατρεύετε τις ταινίες τρόμου, ή απλά είστε φοβητσιάρηδες, ελάτε να ξεπεράσουμε τις φοβίες μας παρέα με ένα από τα το πιο καλτ θρίλερ όλων των εποχών, ανάμεσα σε καλόγουστες φάρσες και ουρλιαχτά!

Για τις 13 Ιουλίου, το φεστιβάλ σχεδιάζει να τρομοκρατήσει τα Πετράλωνα με την προβολή του καλτ θρίλερ «Παρασκευή και 13», στις 21.00, στο Άλσος Πετραλώνων, ακριβώς πάνω από την οδό Τρώων.

 14 Ιουλίου 2012, στις 22.30, στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών.

Προβολή της Μασσαλιώτιδας του Ζαν Ρενουάρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδας, στον πανέμορφο κήπο του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών. Ανήμερα τις εθνικής επετείου της Γαλλίας, το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, γιορτάζει την πτώση της Βαστίλης. Η κοινωνική επανάσταση που κατήργησε την απόλυτη μοναρχία στη Γαλλία – επαναφέροντας τη δημοκρατία στη χώρα – και ενέπνευσε στη συνέχεια και τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς λαούς να παλέψουν, αντανακλάται με τον λιγότερο δραματικό τρόπο από κάθε άλλη απόπειρα αναπαράστασης, στο αριστοτεχνικό φιλμ του Ζαν Ρενουάρ, που αποτελεί ιστορικό ορόσημο.

Η προβολή ιστορικών προσώπων, καταλυτικής σημασίας για την εξέλιξη της δημοκρατίας μέσα από κοινωνικές μάχες, η καταγραφή συναισθημάτων και πολιτικών επιλογών – με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο – και οι καλλιτεχνικές επιλογές του Ρενουάρ, σε κάθε επίπεδο, συνδημιουργούν μια απόλυτα εναρμονισμένη οπτική καταγραφή του τρίπτυχου «Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη», όπως ακριβώς εκφράστηκε από τους βασικούς συντελεστές της επανάστασης.

17 Ιουλίου 2012, στις 21.00 στη Βίλα Δρακοπούλου.

Προβολή της ταινίας «Τσίου» του Μάκη Παπαδημητράτου στη Βίλα Δρακοπούλου, το τοπόσημο των Πατησίων το οποίο αποτελεί σχεδόν το μοναδικό δείγμα εξοχικής κατοικίας και συνοδευτικών κτιρίων υψηλής αρχιτεκτονικής μέσα σε κτήμα. Η βίλα είναι κατάλοιπο μιας εποχής όπου τα Πατήσια ήταν προάστιο της Αθήνας και αποτελεί φυσικό και πολιτιστικό μνημείο, για το οποίο οι κάτοικοι της περιοχής, εξαιρετικά ενεργοί πολιτιστικά, με βάση τη Βίλα, είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι.

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογ

Keywords
Τυχαία Θέματα