Φοροφυγάς ο πρόεδρος της Μπάγερν, Ούλι Χένες

«Πολλοί άνθρωποι στη Γερμανία είναι απογοητευμένοι από τον Ούλι Χένες, η καγκελάριος είναι μεταξύ αυτών», σχολίασε σήμερα στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος της Μέρκελ Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ο Χένες, μια σημαντική φυσιογνωμία της γερμανικής δημόσιας ζωής, πάντα έτοιμος να δώσει την άποψή του σε πολλά θέματα, ουδέποτε έκρυψε τη συμπάθειά του προς το συντηρητικό κόμμα της καγκελαρίου.

Ο Χένες καταγγέλθηκε τον Ιανουάριο στην εφορία αφού παρέλειψε να πληρώσει εκατομμύρια ευρώ σε φόρους για

τα έσοδα που συγκέντρωσε από τα περιουσιακά στοιχεία του στην Ελβετία, αποκάλυψε το Σάββατο ο Τύπος.

Ωστόσο πληροφορίες θέλουν τον πρόεδρο της Μπάγερν Μονάχου να έχει προχωρήσει σε αυτοκαταγγελία λογαριασμού με αδιευκρίνιστο μέχρι αυτήν την ώρα ύψος καταθέσεων που διατηρεί στην Ελβετία και για τον οποίο δεν είχαν γνώση οι γερμανικές φορολογικές αρχές.

Η Σίλβια Σενκ, εντεταλμένη της Διεθνούς Διαφάνειας για τον αθλητισμό, μίλησε για την υπόθεση στη Γερμανική Ραδιοφωνία (DLF) σχολιάζοντας με νόημα: «Θεωρούσα ότι ο Ούλι Χένες είναι άνθρωπος που εκτιμά τα καθαρά λόγια και δραστηριοποιείται και ο ίδιος κοινωνικά. Και πραγματικά ευχόμουν να ζει με βάση αυτά που ο ίδιος κηρύττει. Αλλά αυτό δεν ίσχυε προφανώς».

Από την πλευρά του ο χριστιανοκοινωνιστής πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ παραδέχθηκε ότι ήταν ενήμερος εδώ και αρκετό διάστημα για τη διεξαγωγή ερευνών σε βάρος του Ούλι Χένες, υποσχόμενος ότι οι δικαστικές και οικονομικές αρχές θα αντιμετωπίσουν τον πρόεδρο της Μπάγερν «όπως και κάθε άλλο πολίτη».

Παράλληλα ο Χένες, με δηλώσεις του στο σημερινό φύλλο της Münchner Merkur, απηύθυνε αυστηρές προειδοποιήσεις απέναντι «στις υπερβολές ορισμένων δημοσιογραφικών αναφορών», ξεκαθαρίζοντας ότι θα υπερασπιστεί τον εαυτό του στις δικαστικές αίθουσες.

Η ομάδα του, η Μπάγερν Μονάχου, αγωνίζεται αύριο εναντίον της Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Την περασμένη εβδομάδα η καγκελάριος δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να παραστεί στον τελικό της διοργάνωσης, στις 25 Μαΐου στο Λονδίνο, αν προκριθεί μια γερμανική ομάδα. Μια άλλη γερμανική ομάδα, η Μπορούσια Ντόρτμουντ, αγωνίζεται στους ημιτελικούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα