ΦΩΤΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαλυπτικές οι εκτιμήσεις του προέδρου της Λαϊκής Τράπεζας, ότι είναι εκτεθειμένη σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια, που το ύψος τους ανέρχεται σε 4 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.

Σε μια προσπάθεια να μειωθεί η έκθεση της κυπριακής τράπεζας σε πολλαπλούς κινδύνους, ο  Ανδρέας Φιλίππου, πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας,

προχωρά άμεσα στην κατηγοριοποίηση των δανείων. Η δε τράπεζα θα μπει σε πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, που θα συνοδεύεται από συρρίκνωση του Ομίλου με μείωση δραστηριοτήτων και απολύσεις προσωπικού, μέσω σχεδίων πλεονασμού και πρόωρης αφυπηρέτησης (εθελουσίας εξόδου).

Σε πρώτη φάση γίνεται λόγος για πώληση θυγατρικών εταιρειών της Λαϊκής στο εξωτερικό. Αναφορικά με το προσωπικό, η Τράπεζα εφάρμοσε σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης για 185 άτομα, από τα οποία, όμως, μόνο 40 επέδειξαν ενδιαφέρον.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται και οι διαβουλεύσεις του Ομίλου με την Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου για περικοπές σε μισθούς, όπως καθορίστηκε το Μάιο από τη Βουλή. Σε εφαρμογή τέθηκε και το πρόγραμμα μείωσης του δικτύου καταστημάτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Ήδη, τα υποκαταστήματα στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 23, με προοπτική έως το τέλος του έτους να κλείσουν άλλα 21. Στην Κύπρο, τα υποκαταστήματα της Λαϊκής Τράπεζας μειώθηκαν από 116 σε 105 και αναμένεται τον ερχόμενο χρόνο να κλείσουν άλλα 10.

(ΑΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα