Φταίνε κι οι δύο, λέει η Λούκα

Και αφού κατηγορεί τις ευρωπαϊκές ηγεσίες για «κοντόφθαλμες οικονομικές και εθνικές επιδιώξεις» κόντρα στις βασικές αξίες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, υποστηρίζοντας ότι επέλεξαν να διαλύσουν την οικονομία της Κύπρου για δέκα δισ. ευρώ, «βλέποντας» πίσω από την απόφαση την επιδίωξη ελέγχου και διαχείρισης των ενεργειακών αποθεμάτων του νησιού, επιτίθεται στις πολιτικές ηγεσίες Ελλάδας και Κύπρου.

Η

πρώην υπουργός εντοπίζει ευθύνες για την ολιγωρία και την αδράνεια μηνών, την έλλειψη επεξεργασμένης διαπραγματευτικής στρατηγικής και σύναψης συμμαχιών, την αποδοχή ακόμα μίας δήθεν ‘λύσης’ –όπως λέει- που διαλύει το χρηματοπιστωτικό σύστημα αλλά και ολόκληρη την οικονομία της νήσου. Βλέπει τέλος ευθύνες για την «έλλειψη πολιτικής τόλμης, φρονήματος και εθνικής συνείδησης την δύσκολη ώρα να προτάξουν ένα σθεναρό ΟΧΙ, να διακόψουν τις συνομιλίες με το Eurogroup και να αναλάβουν την ευθύνη να προωθήσει η Κύπρος τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις με τις ίδιες δυνάμεις της, χωρίς τον ζυγό της Τρόικας».

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η κ.Κατσέλη, μιλά για ένα ‘φάρμακο’ που σκοτώνει μία οικονομία, έναν λαό και ένα κράτος. Το είχε ξαναπεί αρκετά νωρίς, για την Ελλάδα…

Keywords
Τυχαία Θέματα