ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Από τις 14 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, καταξιωμένοι αλλά και νέοι δεξιοτέχνες μουσικοί, τραγουδιστές, γκρουπ, χορευτές και performers, θα εναλλάσσονται καθημερινά στη σκηνή του ιστορικού Half Note jazz club, πλημμυρίζοντας τον χώρο με μουσικές από πολλά διαφορετικά είδη: Jazz, swing, ragtime, funky, blues, όπερα, ταραντέλες, φλαμένκο, ινδικά, αραβικά, fado,

κρητικά, βαλκανικά, παραδοσιακά και πολλά άλλα.

Της Χαράς Ιωάννου

Φέτος για πρώτη φορά, το Half Note ανοίγει τις πόρτες του στις 14 Σεπτεμβρίου, πολύ νωρίτερα από το συνηθισμένο. Για έναν ολόκληρο μήνα, στη σκηνή του, θα φιλοξενηθούν Έλληνες κυρίως αλλά και ξένοι δημιουργοί, προσφέροντας μια γοητευτική όσο και απολαυστική περιπλάνηση, στις Μουσικές του Κόσμου. Μίξεις πρωτότυπες και συνεργασίες απρόβλεπτες, θα δώσουν το στίγμα μιας ζωντανής και πολύ δημιουργικής ελληνικής –και όχι μόνο- σκηνής! Σε καιρούς κρίσης, το Half Note απαντά με τόλμη και πρωτοτυπία, δίνοντας βήμα και σε νέα σχήματα που αξίζουν την προσοχή μας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή 16/9

Cinema Paradiso

Οι Cinema Paradiso αποτελούν ένα νέο 10-μελές μουσικό σχήμα, μια σύμπραξη φίλων με 9 μουσικούς + 1 γιατρό (για καλό και για κακό όπως λένε και οι ίδιοι). Στο πρώτο τους project, ιχνηλατούν προσωπικές μνήμες μέσα από την εμπειρία του σινεμά και σ’ αυτή την ιδιαίτερη περιπλάνησή τους συναντούν τις δικές μας μνήμες κι εμπειρίες, με τρόπο άμεσο και βιωματικό. Η εκλεπτυσμένη αισθητική, η απουσία προφάσεων και οι μουσικές τους επιλογές, γοητεύουν!

Τετάρτη 19/9

Trio Liriko – «Πρόβα όπερας»

Το Trio Lirico παρουσιάζει την “Πρόβα Όπερας”, έργο σε δύο πράξεις του Neville Jason Fahy. Το Trio Liriko αποτελούν η σοπράνο Έλλη Αναστασοπούλου, ο βαρύτονος Νικόλαος Καραγκιαούρης και ο Neville Jason Fahy στο πιάνο. To Trio Lirico θα ερμηνεύσει άριες και ντουέτα από τις όπερες: Traviata, Trovatore (G.Verdi), Herodiade (J.Massenet), Gianni Schicchi, Tosca (G.Puccini).

Πέμπτη 20/9

Τρεις μουσικοί – «Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι»

Οι Τρεις Μουσικοί, δηλαδή η Έρρικα Πατρικίου (ερμηνεία), η Μερόπη Βλαχογιάννη (ακορντεόν) και ο Ηλίας Χατζόγλου (πιάνο, ερμηνεία), παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στις μουσικές και τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι.

Παρασκευή 21/9

Carousel – «Ένα μουσικό ταξίδι στην Ευρωπαϊκή Μεσόγειο»

Μέσ’ από τις πολυφωνίες κι από τους ήχους του ακορντεόν, της κιθάρας, των κρουστών, του μαντολίνου και του κοντραμπάσου, οι Carousel ταξιδεύουν τον ακροατή από την Ελλάδα και τη Σικελία, στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας, στις καντσονέτες και τις ταραντέλες της Νάπολης, στην Κορσική και τη Νότια Γαλλία, ως την Ισπανία και την Πορτογαλία. Ένα πρόγραμμα με ζωντάνια αλλά και νοσταλγία που ακουμπάει σε όλες τις πτυχές της ζωής των ανθρώπων της Μεσογείου.

Σάββατο 22/9

Τάσος Τσαλαπάτης trio & Egg Lemon Sauce – «The Art of Jazz Funk»

Δύο ανερχόμενα τρίο στο χώρο της jazz, το τρίο του Τάσου Τσαλαπάτη και οι Egg Lemon Sauce, συμπράττουν για ένα βράδυ

Keywords
Τυχαία Θέματα