«Γαλάζια» μονταζιέρα «βλέπουν» στον ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Στο επιτελείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κρύβουν τη δυσφορία τους για δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, τα οποία κατηγορούν για «διαστρέβλωση της πραγματικότητας». Μάλιστα, πηγές προσκείμενες στον Αλέξη Τσίπρα κάνουν λόγο για «λάσπη στον ανεμιστήρα» και εκτιμούν πως «ξεκίνησε εκ νέου να δουλεύει η γαλάζια μονταζιέρα, όπως γινόταν και στην προεκλογική περίοδο του 2012». Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια

εντάσσεται στην κυβερνητική στρατηγική της πόλωσης, ενώ φοβούνται πως το Μαξίμου επιλέγει εκ νέου να στρώσει από τώρα το έδαφος επικοινωνιακά, ώστε στις επόμενες εκλογές να υποστηρίξει πάλι ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνος και θα μας βγάλει από το ευρώ».

Δισυπόστατος… βουλευτής

Μεταξύ άλλων, ορισμένα «περιστατικά διαστρέβλωσης» που εντοπίζουν στην Κουμουνδούρου αφορούν σε ρεπορτάζ σχετικά με διαμάχη των βουλευτών Μανόλη Γλέζου-Χρήστου Καραγιαννίδη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, στην προβολή των δηλώσεων του Ευκλείδη Τσακαλώτου ως «δικαίωσης» του Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και στην παρουσίαση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, να καλεί μέσω κυριακάτικης εφημερίδας τους κυβερνητικούς βουλευτές σε αποστασία.

Συγκεκριμένα, χθες εμφανίστηκε σε ενημερωτικές ιστοσελίδες ρεπορτάζ που ήθελε τους βουλευτές Μανόλη Γλέζο και Χρήστο Καραγιαννίδη να έχουν «πλακωθεί» κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, την περασμένη Τρίτη. Μάλιστα, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς εμφανιζόταν να έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο οργής, ώστε να καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα «να μαζέψει τον Χρήστο» (σ.σ. Καραγιαννίδη).
Ωστόσο, ο Χρήστος Καραγιαννίδης όχι μόνο δεν ενεπλάκη σε αντιπαράθεση με τον Μανόλη Γλέζο, αλλά δεν ήταν καν… παρών στη συνεδρίαση της Τρίτης. Αυτό διότι βρίσκεται στην Ουάσινγκτον, σε αποστολή της Βουλής.

Τούτων δοθέντων, η αντίδραση της Κουμουνδούρου ήταν χθες έντονη και ειρωνική και ήρθε μέσω κειμένου που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα left.gr. Το ειρωνικό κείμενο, μάλιστα, αφού παρουσίαζε το «ρεπορτάζ», κατέληγε ως εξής: «Δεδομένου όμως ότι ο Χρήστος Καραγιαννίδης βρίσκεται στην Ουάσινγκτον σε αποστολή της Βουλής, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν:
-είτε ο κ. Καραγιαννίδης μπορεί να βρίσκεται ταυτόχρονα σε δύο μέρη: και στην Ουάσινγκτον και στην Αθήνα, όπου συνεδρίασε η κ.ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
-είτε πρόκειται για ένα ακόμη κρούσμα παραπληροφόρησης που συμβάλλει στη γενικότερη προσπάθεια να εμφανίζονται οι συνεδριάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ροντέο, στοχεύοντας στην απαξίωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Καταγγελίες Τσακαλώτου

Στην ίδια επιχείρηση επαναλειτουργίας της «γαλάζιας μονταζιέρας» εντάσσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και τον τρόπο με τον οποίο προβλήθηκε από πολλά ΜΜΕ η ομιλία του «σκιώδους υπουργού» Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου στη Βουλή. Η ομιλία προβλήθηκε με τον τίτλο «Τσακαλώτος δικαιώνει Στουρνάρα για την υπερφορολόγηση», αν και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε μεν ότι η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από το μέσο όρο φορολογίας της Ε.Ε., αλλά πρόσθεσε ότι λόγω της φοροδιαφυγής και της μαύρης οικονομίας, υπερφορολογούνται αγρίως συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μάλιστα, αργά χθες κατήγγειλε δημοσίως «συστηματική διαστρέβλωση των τοποθετήσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ» και άφησε να εννοηθεί ότι η διαστρέβλωση αυτή γίνεται επί σκοπώ: «η συστηματική διαστρέβλωση δεν μπορεί να οφείλεται μόνο σε έλλειψη κατανόησης των επιχειρημάτων μας», συνέχισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, διευκρινίζοντας ότι «τα φορολογικά βάρη συνεχίζουν να πέφτουν δυσανάλογα στους ώμους των «συνήθων υπόπτων», που είναι τα χαμηλά και μεσαία στρώματα, διαιωνίζοντας με αυτόν τον τρόπο την κοινωνική αδικία». «Πίσω από τη στατιστική των μέσων όρων του κ. Στουρνάρα υπάρχει ο μέσος πολίτης που πλέον αδυνατεί να τα βγάλει πέρα, και λόγω της φορολογικής πολιτικής, αλλά και λόγω της συνολικής οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση» κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος, προς αποφυγή… παρερμηνειών.

Keywords
Τυχαία Θέματα