Γαλλία:Από το 2011 μελετούσαν τις συνέπειες μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Την αποκάλυψη αυτή την έκανε ο πρώην υπουργός Φρανσουά Μπαρουέν στο βιβλίο του το «Ημερολόγιο της Κρίσης» που θα κυκλοφορήσει το ερχόμενο Σάββατο  και αποσπάσματα θα δημοσιευθούν από το περιοδικό «Λ΄Εξπρές». Είναι η πρώτη φορά που ένα μέλος της γαλλικής κυβέρνησης εκείνης της περιόδου  αναγνωρίζει την ύπαρξη τέτοιας μελέτης αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Εκείνη τη στιγμή, η νέα ευρωπαϊκή συμφωνία για την Ελλάδα, που συνίσταται στην διαγραφή

του 50% του χρέους της, βρίσκεται στα πρόθυρα της αποτυχίας, η ΕΕ βρίσκεται σε έναν κυκλώνα, το ευρώ δέχεται επίθεση από όλες τις πλευρές», γράφει ο Μπαρουέν και συνεχίζει:”Το χειρότερο; Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, ένα αποτέλεσμα διάχυσης, μια θεωρία ντόμινο, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει ντε φάκτο την έξοδο της Γαλλίας”, σημειώνει ο Μπαρουέν.

Ο πρώην υπουργός εξηγεί ότι είχε συγκεντρώσει τρεις έμπιστους ανθρώπους στο γραφείο του στο Μπερσί, το Νοέμβριο του 2011, σε μια σύνοδο με την ονομασία “Μαύρος Κύκνος” «από την οποία δεν υπάρχει κανένα ίχνος και την οποία θίγω εδώ για πρώτη φορά: υποχρεωτική εχεμύθεια. Δεν θα πρέπει να μιλήσουν γι’αυτήν σε κανέναν, ούτε στα μέσα ενημέρωσης προφανώς, ούτε στο ίδιο τους το περιβάλλον» τονίζει ο πρώην υπουργός.

«Ζητώ από αυτούς τους έμπιστους ανθρώπους να εργαστούν πάνω σε δύο υποθέσεις: το κόστος της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη για τη Γαλλία και δύο είδη απωλειών: αυτές του τομέα τραπεζών-ασφαλειών από την μία πλευρά και αυτές της κατάρρευσης ολόκληρης της ευρωζώνης από την άλλη…Δεν θα κράταγα καμία σημείωση πάνω στο ζήτημα αυτό. Σκοπίμως. Τα ανακαλώ από μνήμης. (…) Συνίστατο στο να φανταστούμε την πιο ζοφερή υπόθεση της σύγχρονης οικονομικής μας ιστορίας…Είναι μια συζήτηση χωρίς τεκμήρια. Χωρίς ίχνη» αναφέρει ο ίδιος.

Τέλος σύμφωνα με τον ίδιο, «ο καθένας ξέρει ότι και μόνον το αντικείμενο της συνόδου, αν γινόταν γνωστό, θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες…Αυτό το ανεπίσημο ραντεβού αφορά ωστόσο μόνον υποθέσεις εργασίας. Θα ήταν ασυνειδησία να μην εξεταστούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα