ΓΑΛΛΙΑ:ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΛΕΓΕΩΝΑΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ Ο ΠΟΛ ΜΑΚΑΡΤΝΕΪ

23:10 3/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Με το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής θα τιμήσει ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ το πρώην μέλος των Beatles τον 70χρονο Πολ Μακάρτνεϊ.

Όπως έγινε γνωστό στην τελετή που έχει προγραμματιστεί για τις 8 Σεπτεμβρίου, ο Πολ Μακάρτνεϊ θα καταστεί αξιωματικός της Λεγεώνας της Τιμής.

Πρόκειται για τη σημαντικότερη δημόσια διάκριση της Γαλλίας, που έχει απονεμηθεί μεταξύ άλλων στον ηθοποιό Κλιντ Ίστγουντ και την τραγουδίστρια Λίζα Μινέλι.

Σημειώνεται ότι

η Λεγεώνα της Τιμής, που δημιουργήθηκε από τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη το 1802, και συμβολίζεται από ένα κόκκινο σιρίτι στο πέτο, έχει τρεις βαθμούς: Ιππότης, αξιωματικός και Διοικητής.

Πρόκειται για μια διάκριση που δεν προσφέρει οικονομική ανταμοιβή αλλά κοινωνική αναγνώριση και τα τιμώμενα πρόσωπα υποχρεούνται να αγοράσουν το μετάλλιό τους από ένα εξουσιοδοτημένο κοσμηματοπωλείο, σε τιμές που κυμαίνονται από 169 έως 700 ευρώ για τον υψηλότερο βαθμό.

Ο Πολ Μακάρτνεϊ έχει ήδη ανακηρυχθεί ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ της Βρετανίας, για την οποία τραγούδησε πρόσφατα  στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012

Keywords
Τυχαία Θέματα