ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

Το Μουσείο της Ακρόπολης γίνεται σήμερα τριών ετών και το γιορτάζει με μια σειρά μουσικών εκδηλώσεων στους χώρους του και με μειωμένο εισιτήριο (3 ευρώ) για τους επισκέπτες που θα περάσουν την πόρτα του. 

Από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν στις αίθουσες με τα αρχαία αριστουργήματα της τέχνης μικρά μουσικά σύνολα και γνωστούς σολίστες. Οι καλλιτέχνες θα προσφέρουν στους επισκέπτες ένα μουσικό ταξίδι, ξεκινώντας από τον αρχαίο ήχο και σταθμούς στην αναγέννηση, το  μπαρόκ, την κλασική και ρομαντική εποχή, αλλά και σε αξιόλογα

μουσικά έργα του 20ού αιώνα.

Στα γενέθλια του Μουσείου της Ακρόπολης θα εμφανιστούν καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα όπως οι Expromte, οι Guitarte, το Duo βιολί-πιάνο (Παπαγιανάκη-Μαντζουράτου), οι Ritornello, τα Συγκροτήματα Ελληνικών Οργάνων Μ. Καρπάθιου και Γ. Λυκούρα, το Συγκρότημα «Χρυσέα Φόρμιγξ», το Quinteto Ξύλινων Πνευστών Q-Innegal, το Duo Κιθάρα-Μαντολίνο, το Duo Βιολί και Πιάνο (Χριστοδούλου-Νεοφυτίδου), το Συγκρότημα «Κίθαρις» του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, το Trio Solvista, οι Guitar 4-Tune και το Trio λυρικών καλλιτεχνών.

Στις 20:30 θα κορυφωθεί ο εορτασμός, όταν στο ισόγειο του δημοφιλούς σε όλο τον κόσμο μουσείου με θέα το αέτωμα του Εκατομπέδου, θα ξεκινήσει ένα μουσικό ταξίδι στην ελληνική και παγκόσμια μουσική δημιουργία, στο οποίο η Χορωδία της ΕΡΤ θα παρουσιάσει Δωδεκανησιακά έργα του Γ. Κωνσταντινίδη και αποσπάσματα από συνθέσεις των Javier Busto και Lajos Bardos. Στις 21:30, στο προαύλιο του Μουσείου, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και η Χορωδία της ΕΡΤ θα παρουσιάσουν έργα Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, Παπαδημητρίου και Ξαρχάκου. Να πούμε ότι οι εκδηλώσεις οργανώθηκαν από τα Μουσικά Σύνολα και το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Όλοι οι χώροι του μουσείου (συμπεριλαμβανομένου και του εστιατορίου) θα είναι ανοιχτοί για τους επισκέπτες μέχρι και τα μεσάνυχτα, ενώ το εισιτήριο θα είναι μειωμένο για όλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα