Γεννήθηκε ο Ζαν Ρενέ Λακόστ

07:20 2/7/2013 - Πηγή: Matrix24

Ο Λακόστ πριν γίνει μπλουζάκι ήταν τενίστας. Το κροκοδειλάκι, το σήμα κατατεθέν της φίρμας, ήταν το… παρατσούκλι του πιο διάσημου χειριστή της ρακέτας της προπολεμικής εποχής.

Γεννημένος στις 2 Ιουλίου του 1904, ο μικρός Ρενέ δεν είχε πιάσει ρακέτα στα χέρια του πριν τα 15 του χρόνια. Ο πατέρας Λακόστ ήταν πλούσιος κατασκευαστής αυτοκινήτων και από νωρίς έβαλε το γιο του σε πρόγραμμα, γιατί έπρεπε να φτάσει στην κορυφή με ότι κι αν αποφάσιζε να ασχοληθεί. Συμφώνησε όμως με το νεαρό ότι αν δεν το κατάφερνε σε πέντε χρόνια, θα επέστρεφε στην οικογενειακή επιχείρηση. Ο νεαρός δέχθηκε την

πρόκληση.

Με συνεχή σκληρή προπόνηση και ατελείωτες ώρες παρακολούθησης κορυφαίων πρωταθλητών του τένις κατάφερε να βελτιώσει τα ελαττώματα του και να ξεχωρίσει στο άθλημα. Το 1923 επελέγη μαζί με τρία ιερά τέρατα του γαλλικού τένις ως μέλος της Εθνικής ομάδας που το 1927 κατάκτησε και το Ντέιβις Καπ, επικρατώντας για πρώτη φορά στην ιστορία των Αμερικανών.

Οι Λακόστ, Μπρουνιόν, Κοέ και Μποροτρά για μια δεκαετία μονοπώλησαν τους τίτλους στο παγκόσμιο στερέωμα. Μάλιστα από 1924 ως το 1929 όλα τα Γουίμπλετον κατέληξαν σε έναν από τους τέσσερις Γάλλους.

Το 1963 ο δαιμόνιος Ρενέ εφηύρε τη ρακέτα από χάλυβα, επανάσταση για τον χώρο του τένις αφού μέχρι εκείνη την εποχή οι ρακέτες ήταν ξύλινες.

Παράλληλα με το τένις ανέπτυξε κι άλλες δραστηριότητες, όπως η ενασχόληση του με το τραγούδι και η σχεδίαση ρούχων δημιουργώντας το περίφημο μπλουζάκι Lacoste με σήμα το κροκοδειλάκι, το οποίο σχεδιάστηκε το 1933, άρχισε να πωλείται το 1934 και κατέκτησε την παγκόσμια αγορά δημιουργώντας μια τάση στο σύγχρονο ντύσιμο, η οποία ακόμα και σήμερα παραμένει αξεπέραστη.

Πέθανε στο Saint-Jean-de-Luz στις 12 Οκτωβρίου 1996.

Keywords
Τυχαία Θέματα