ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ: Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΑΠΕΤΥΧΕ

Υπέρ της ψήφισης του ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης (ESM) από το γερμανικό κοινοβούλιο ως το τέλος Ιουνίου τάσσεται ο Πέερ Στάινμπρουκ, ζητώντας ταυτόχρονα μέτρα ανάπτυξης.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών που είναι και ο επικρατέστερος για το χρίσμα των Σοσιαλδημοκρατών στις εκλογές του 2013 τονίζει ότι η Ευρωζώνη θα πρέπει να προετοιμαστεί ούτως ώστε να μπορέσει να παρεμποδίσει φαινόμενα μόλυνσης άλλων χωρών.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα

Bild, ζητεί την ψήφιση του ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης (ESM) από το γερμανικό κοινοβούλιο ως το τέλος Ιουνίου, προκειμένου «να δημιουργηθεί σύντομα το τείχος προστασίας».

Επισημαίνει δε ότι το κόμμα του θα δώσει την -απαραίτητη- υποστήριξή του μόνο εάν αλλάξει το μέχρι τώρα πρόγραμμα της Άγκελα Μέρκελ.

«Με τη μονομερή πολιτική λιτότητας απέτυχε στην Ευρώπη. Η συγκατάθεση του SPD εξαρτάται μεταξύ άλλων κι από το εάν θα υπάρξει τόνωση της ανάπτυξης, όπου θα συμμετέχουν με χρηματοδότηση και οι χρηματαγορές. Γι΄ αυτό χρειαζόμαστε έναν φόρο των χρηματοοικονομικών συναλλαγών. Στο SPD δεν γίνεται λόγος για προγράμματα οικονομικής βοήθειας με δανειακή χρηματοδότηση», υπογραμμίζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα