ΓΙΑ «ΚΙΝΗΜΑ» ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΟΜΙΛΟΥΝ ΤΑ ΤΖΑΝΤΖΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟΦΟΡΙΑ

Δεν είναι η πρώτη ούτε η δεύτερη φορά που το κάνουν και υποθέτω δεν θα είναι και η τελευταία. Αναφέρομαι σ’ αυτούς που, σε κάθε ευκαιρία, ομιλούν και γράφουν για εκλογές.

Φυσικά τέτοιο θέμα δεν υφίσταται, όμως αυτοί που το συντηρούν κάποιο λόγο θα έχουν.

Εάν, αυτή που το επαναλαμβάνει, ήταν μόνον η αξιωματική αντιπολίτευση θα μπορούσε κάποιος να το ξεπεράσει, λέγοντας ότι ανέκαθεν οι αντιπολιτεύσεις αυτό έκαναν.

Εάν ήταν

οι «συνήθεις προβλέψεις» των ανά την επικράτεια καφενοβιούντων, η συγκατάβαση είναι η πλέον ενδεδειγμένη ως αντιμετώπιση.

Εάν ήταν η εικαζόμενη -γιατί τουλάχιστον από τις δημοσκοπήσεις δεν προκύπτει- έκφραση της λαϊκής βούλησης, να φύγει η παρούσα κυβέρνηση και να δοθεί η εντολή σε κάποιους άλλους, θα μπορούσε, ως τέτοια και μόνη, να γίνει αποδεκτή αυτή η φιλολογία.

Επειδή μάντης προθέσεων δεν είμαι, ούτε ικανότητες Ηρακλή Πουαρό διαθέτω, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι είναι …η συνήθεια του διαβόλου, που όταν δεν στρατολογεί ανθρώπους για την Κόλαση και βαριέται να ασχοληθεί με την εκπαίδευση των παιδιών του, ψάχνει να βρει ψηφοφόρους στην Ελλάδα.

Υπάρχει βέβαια και μια άλλη εξήγηση. Όσοι επιμένουν στο θέμα των εκλογών να αναπαράγουν απλώς τα όσα λέγουν, δήθεν εμπιστευτικά, στο εντευκτήριο της Βουλής, κάποια κομματικά τζάντζαλα και αποφόρια της πολιτικής.

Αυτοί, είναι αλήθεια ότι τα λέγουν. Μάλιστα «εκμυστηρεύονται» ότι υπάρχουν -λίγοι μεν, αρκετοί δε για να χάσει η κυβέρνηση την δεδηλωμένη-βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. που θα κινηθούν περί τα μέσα Νοεμβρίου, ώστε οι εκλογές που θα διεξαχθούν να γίνουν με σταυρό και όχι με λίστα.

Δεν ξέρω αν ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», με τον χαρακτηρισμό «υπονομευτές» και «δολιοφθορείς» εννοούσε αυτούς. Αν πάντως είχε αυτούς κατά νου, ας κοιμάται ήσυχος. Τους δίνει αξία, ενώ δεν διαθέτουν ούτε δράμι.

Όχι μόνον δεν θα καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό, όπως απειλούν, αλλά θα είναι οι πρώτοι που θα τον υπερψηφίσουν. Τζάντζαλα και αποφόρια είναι, και τέτοια θα παραμείνουν.

Μάλιστα από τις πολλές εναέριες κωλοτούμπες που έχουν κάνει -ειδικά τα χρόνια του μνημονίου- μετά το βουλευτιλίκι έχουν εξασφαλισμένη δουλειά, ως ζογκλέρ, στο τσίρκο.

Της ίδιας σοβαρότητας με την εκλογολογία είναι και η φιλολογία περί δήθεν αλλαγής πρωθυπουργού από την παρούσα Βουλή. Μάλιστα προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι την έχει υιοθετήσει και ένας, κατά τεκμήριο, σοβαρός πολιτικός, όπως ο Φώτης Κουβέλης.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να το αποδεχθεί ο Σαμαράς. Τουλάχιστον προσώρας, ο Μεσσήνιος πολιτικός δεν φαίνεται να εμφορείται από τέτοια διάθεση. Ούτε είναι διατεθειμένος, εξ όσων γνωρίζω, να μιμηθεί τον Γιώργο Παπανδρέου. Και σίγουρα διαθέτει τουλάχιστον 20 πιστούς, σε αυτόν, βουλευτές που μπορούν να αποτρέψουν μία κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Περίπτωση να υπάρξει κυβερνητικό σχήμα με ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΑΝΕΛ και 20 βουλευτές της Ν.Δ. δεν υφίσταται. Άρα, όσα λέγονται είναι λόγια του αέρα και το μόνο αποτέλεσμα που έχουν είναι να εκθέτουν αυτούς που τα λένε, αλλά κι όσους τα αναμασούν.

Εκλογές λοιπόν, όπως έγραψα και παλαιότερα δεν υπάρχουν (ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΠΕΝΤΕ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ). Εκτός δραματικού απροόπτου οι (πρόωρες) κάλπες θα στηθούν σε 14 μήνες, το Νοέμβριο του 2014. Γιατί το Νοέμβριο, με ποιούς πρωταγωνιστές και με ποιά αφορμή; Αυτά, εάν δεν προκύψει κάτι έκτακτο, θα τα πούμε αύριο…

Keywords
Τυχαία Θέματα