«Για το νερό ρίχνεις την κυβέρνηση»

23:02 5/6/2013 - Πηγή: Matrix24

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε σε εκδήλωση κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, σε μια συγκυρία που ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση βρίσκεται στην τελική του φάση. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απηύθυνε βαρύ κατηγορώ στην κυβέρνηση για την επιλογή της να ιδιωτικοποιήσει το νερό και κάλεσε τους ελάσσονες κυβερνητικούς εταίρους να κρατήσουν ως το τέλος τις «κόκκινες γραμμές» τους.

«Ακούω τους δύο εκ των τριών της συγκυβέρνησης σε τοπικό επίπεδο να λένε πως διαφωνούν με την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Με αστερίσκο όμως, ότι “δεν θα ρίξουμε και την κυβέρνηση για την ΕΥΑΘ”. Ε, λοιπόν, ναι, για την υπόθεση του νερού, για την δημόσια υγεία και το φυσικό περιβάλλον, για τον φυσικό πλούτο της χώρας, την ρίχνεις την κυβέρνηση», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, που κάλεσε το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ «να μην κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους».

Σκληρή επίθεση

Κατά τα λοιπά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλέστηκε όλα τα διεθνή παραδείγματα ιδιωτικοποίησης του νερού και έθεσε ζητήματα απειλής της πρόσβασης όλων των πολιτών σ’ αυτό το στοιχειώδες αγαθό, αλλά και παραδείγματα υποβάθμισης της ποιότητας του νερού και κινδύνων για τη δημόσια υγεία. Καταλήγοντας, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους δύο κυβερνητικούς εταίρους να ρίξουν την κυβέρνηση «ειδικά τώρα. Εν όψει του τέταρτου μνημονίου, εν αναμονή των πλειστηριασμών και με την προοπτική αυτή η χώρα εκτός από αποικία χρέους, να ερημοποιηθεί για να κερδίσουν οι δανειστές και οι τραπεζίτες».

Keywords
Τυχαία Θέματα