Για το νόμο περί αυθαιρέτων ενημερώνονται οι μηχανικοί

Το αρμόδιο υπουργείο στοχεύει στην καταγραφή των παρατηρήσεων, για τη βελτιωτική προσαρμογή του νόμου.

Πάντως είναι η πρώτη φορά που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος μαζί με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες προβαίνουν σε τέτοια ενέργεια, ενώ θα συνεχισθούν τις επόμενες εβδομάδες και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Παράλληλα, θα ακολουθήσουν και δράσεις για την ενημέρωση των πολιτών, όσον αφορά τα πλεονεκτήματα του νόμου 4178, τις ειδικές προβλέψεις του και τις διαδικασίες που απαιτούνται.

Ειδικότερα θέματα εφαρμογής του νόμου παρουσιάζουν ο νομικός σύμβουλος του

υπουργού Αναπληρωτή ΠΕΚΑ κ. Κωνσταντίνος Καρατσώλης και η προϊσταμένη (Τμήματος Α) της Διεύθυνσης Οικοδομικού και Κτιριολογικού Κανονισμού (ΔΟΚΚ) κυρίαΕυρυδίκη Γαρδίκη.

Αναλυτικά, οι ενημερωτικές ημερίδες θα διεξαχθούν ως εξής:

Μαρκόπουλο: Δευτέρα 11 Νοεμβρίου (18:00) στο «Σινέ Άρτεμις» σε συνεργασία με τον Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Κηφισιά: Τρίτη 12 Νοεμβρίου (18:00) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Κηφισιάς, σε συνεργασία με τον Δήμο Κηφισιάς.

Μενίδι: Τετάρτη 13 Νοεμβρίου (18:00) στο Δημαρχείο Αχαρνών, σε συνεργασία με τον Δήμο Αχαρνών.

Βόλος: Πέμπτη 14 Νοεμβρίου (11:00) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Περιφερειακού Τμήματος Μαγνησίας του ΤΕΕ, σε συνεργασία με το ΤΜ/ΤΕΕ (υπό επιβεβαίωση).

Λάρισα: Πέμπτη 14 Νοεμβρίου (18:00) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ σε συνεργασία με το ΤΚΔΘ/ΤΕΕ.

Καμμένα Βούρλα: Παρασκευή 15 Νοεμβρίου (12:00) στο ξενοδοχείο «Γαλήνη».

Στις ενημερωτικές ημερίδες σε Λάρισα και Βόλο αυτής της εβδομάδας την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο κ. Καλαφάτης, ενώ ο γενικός γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Αλεξιάδης θα παρουσιάσει βασικές διατάξεις του νόμου 4178/2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα