Γ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ ΚΟΣΜΟΣ

«Θα πεινάει κόσμος» είπε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, στη Βουλή και δεν αναφερόταν στα δυσβάσταχτα μέτρα που προωθούνται αλλά στην πιθανότητα να μην ληφθούν, επαναφέροντας το σενάριο κατάρρευσης, όπως έκανε κάθε ομόλογός του, κάθε φορά στο παρά πέντε της ψήφισης σκληρών περικοπών.

Στο μοτίβο που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα ο ίδιος υποστηρίζοντας ότι θα πεθάνουμε από ασφυξία εάν δεν δοθεί η δόση, σήμερα ο κ. Στουρνάρας,

ξεκινώντας έναν δύσκολο κοινοβουλευτικό αγώνα που θα ολοκληρωθεί με την ψήφιση των δημοσιονομικών μέτρων και των διαρθρωτικών αλλαγών, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως αν θέλουμε να πάρουμε την δόση πριν λήξουν τα ταμειακά διαθέσιμα πρέπει να τρέξουμε γρήγορα.

Ο υπουργός απαντούσε στους επικριτές του, απ’ όλα τα κόμματα κυρίως όμως την αξιωματική αντιπολίτευση,  στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, για την τακτική να φέρνει ογκώδεις τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια. «Πρέπει να ψηφίσουμε μια σειρά από προαπαιτούμενα. Κάνουμε τα αδύνατα δυνατά καθώς υπάρχουν προηγούμενα από το παλιό πρόγραμμα», είπε.

Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση της επιτροπής κατά την οποία συζητείται το νομοσχέδιο που καταργεί το ελάχιστο ποσοστό του ελληνικού δημοσίου στις ΔΕΚΟ βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται πληρέστερη τοποθέτηση του υπουργού.

Keywords
Τυχαία Θέματα