Η αγωνία μιας 15χρονης για το νέο Λύκειο

07:26 8/9/2013 - Πηγή: Matrix24

Ονομάζομαι Γιώτα Μπακοπούλου και είμαι μαθήτρια της φετινής Α’ Λυκείου. Η μετάβασή μου αυτή στο λύκειο φαίνεται να είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω του νέου εκπαιδευτικού συστήματος που πρόκειται να εφαρμοστεί για πρώτη φορά φέτος.

Η θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα έχει επηρεάσει σε βάθος όλους τους τομείς και όπως βλέπουμε σημαντικές αλλαγές συνέβησαν και στην Παιδεία.

Είμαι βαθύτατα απογοητευμένη από το κράτος για τις αλλαγές αυτές και παράλληλα αγχωμένη για το μέλλον τόσο το δικό μου

όσο και των υπόλοιπων παιδιών της ηλικίας μου. Οι μεταρυθμίσεις ήρθαν τελευταία στιγμή και επομένως δεν ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Το ότι μετράει ο βαθμός από την Α’ Λυκείου είναι ένα αρνητικό. Αν είμαι αδύναμη σ’ ένα μάθημα και χρειαστώ βοήθεια πως θα ζητήσω από τους γονείς μου να πάω φροντιστήρο, τη στιγμή που ο μισθός τους έχει ισοπεδωθεί και οι φόροι τρέχουν; Βλέπω στα μάτια τους και τη δική τους αγωνία για μένα, όσο κι αν προσπαθούν να μην μου το δείχνουν.

Όμως δεν θα το βάλουμε κάτω. Σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα μας το μόνο που πρέπει να έχουμε είναι αισιοδοξία και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, πράγμα υπερβολικά δύσκολο σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα.
Όμως θέλω να στείλω ένα μήνυμα για τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές μου: να μην πτοούνται και να μένουν δυνατοί σε κάθε δυσκολία!

*Σημειώνεται ότι η Γιώτα Μπακοπούλου είναι αριστούχος, αποφοίτητε από το 2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδος με 19 12/13, χωρίς τη βοήθεια από φροντιστήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα