«Η ΑΝΤΟΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ»

Η χώρα βρίσκεται σε επικίνδυνο σταυροδρόμι, δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ. υποστηρίζοντας πως ο συνδυασμός της οικονομικής κρίσης με τις χρόνιες παθογένειες της ελληνικής οικονομίας και του πολιτικού συστήματος, συνθέτουν ένα «εκρηκτικό μείγμα». 

«Εμείς δεν καλλιεργήσαμε αυταπάτες ότι η σωτηρία της χώρας, η σταθεροποίηση και η ανάπτυξη μπορεί να γίνουν χωρίς δημοσιονομική εξυγίανση», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Επί της ουσίας των νέων

μέτρων, ο κ. Κουβέλης επανέλαβε πως είναι αναγκαία και πρόσθεσε:

«Χωρίς την ΔΗΜΑΡ καμία κυβέρνηση δεν μπορούσε να σχηματιστεί και η χώρα θα έπεφτε σε κατάσταση άτακτης χρεοκοπίας, όπου αυτά που περνάμε σήμερα και αυτά που φοβόμαστε για το αύριο θα μοιάζουν με χάδι μπροστά σε αυτά που θα συνέβαιναν».

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του κόμματος αναφέρθηκε εκτενώς στις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας πως έχουν προσωπικό χαρακτήρα.

«Κάτι ενοχλεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι η αντοχή της ΔΗΜΑΡ. Είχε την ψευδαίσθηση ότι αναλαμβάνοντας κυβερνητικές ευθύνες και υποχρεώσεις η ΔΗΜΑΡ θα εξοστρακιζόταν από τον χώρο της αριστεράς και θα άφηνε τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο κυρίαρχο. Αυτό δεν συνέβη, η ΔΗΜΑΡ άντεξε και οι προοπτικές και η πρόκληση ανασύνταξης ενός ευρύτερου χώρου – του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού – είναι μπροστά μας. Αυτό ακριβώς είναι που δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα