Η Μπάγερν πήρε το Σούπερ Καπ

Ο αγώνας άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την Τσέλσι αφού μόλις στο 8΄ο Τόρες δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0 υπέρ των Λονδρέζων.

Η Μπάγερν αντέδρασε και πήρε την μπάλα στην κατοχή της ως τυπική ομάδα του Πεπ Γουαρδιόλα. Ισοφάρισε στο 47΄με τέρμα του Ριμπερί και απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα στο 85΄μετά την αποβολή του Ραμίρεζ.

Στο μεσοδιάστημα η Τσέλσι είχε δοκάρι στο 78΄σε κεφαλιά του Ιβάνοβιτς ενώ ακόμα και όταν μπήκαμε στον έξτρα χρόνο της παράτασης

φρόντισε να δείξει τα δόντια της παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με 10 παίκτες. Ο Αζάρ λοιπόν διαμόρφωσε το 2-1 αλλά στην τελευταία φάση του αγώνα η Μπάγερν κατάφερε να ισοφαρίσει με γκολ του Χάβι Μαρτίνεθ.

Για πρώτη φορά έτσι ένας τελικός ευρωπαϊκού σούπερ καπ κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Και κρίθηκε υπέρ της Μπάγερν αφού ο Νοϊερ έπιασε το τελευταίο πέναλτι του Λουκάκου. Είναι το πρώτο ευρωπαϊκό σούπερ καπ στην ιστορία των Βαυαρών.
Μπάγερν: Νόιερ, Ντάντε, Ραφίνια (56′ Μαρτίνεθ), Μπόατενγκ, Λαμ, Ριμπερί, Ρόμπεν (96′ Σακίρι), Μίλερ (71′ Μίλερ), Αλάμπα, Κρος, Μάντζουκιτς.

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Ραμίρες. Λάμπαρντ, Όσκαρ, Αζάρ (113′ Τέρι), Τόρες (98′ Λουκάκου), Σίρλε (87′ Μίκελ).

Keywords
Τυχαία Θέματα