Η ΔΗΜΑΡ ΑΦΗΝΕΙ… ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΜΠΕΝΙ

Έκθετο αφήνει τον Ευάγγελο Βενιζέλο η ΔΗΜΑΡ, καθώς δεν επιθυμεί, ως εταίρος της κυβέρνησης, να μπει στο κάδρο των… χαμένων λιστών, οι οποίες «πηγαινοέρχονταν» ενόσω το κόμμα του Φώτη Κουβέλη δεν είχε καμία κυβερνητική εμπλοκή.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Στην Αγίου Κωνσταντίνου «αδειάζουν» καταφανώς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με προφανή στόχο να θέσουν τον πρόεδρο

του ΠΑΣΟΚ σε πολιτική απομόνωση και να μην παρασύρει η σκανδαλολογία όλους τους κυβερνητικούς εταίρους. Εξάλλου, σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις τους, συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη δεν κρύβουν την ενόχληση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ για τον τρόπο που χειρίστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την υπόθεση της λίστας.

Έτσι, χθες, ο κ. Κουβέλης, με δηλώσεις του, υπογράμμισε την ανάγκη γνωστοποίησης της λίστας, «προκειμένου να αποκαλυφθούν τα ονόματα μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία», όπως είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, «καρφώνοντας» τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο Φώτης Κουβέλης επισήμανε ότι «είναι εξαιρετικά αρνητικό το γεγονός ότι αυτή η λίστα δεν έχει αξιολογηθεί εδώ και καιρό».

Την δυσφορία της ΔΗΜΑΡ για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είχε ήδη από προχθές εκδηλώσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Τσούκαλης, ο οποίος, σκωπτικά, είχε δηλώσει –σχολιάζοντας τα επιχειρήματα Βενιζέλου περί «παράνομου προϊόντος υποκλοπής». «Με το ”μη νόμιμο αρχείο”, η Ισπανία εισέπραξε 6 δισ. ευρώ, η Ιταλία 570 εκατομμύρια ευρώ, ενώ 4.200 Γάλλοι προσήλθαν “αυτοβούλως” και τακτοποίησαν τις οικονομικές εκκρεμότητες με τις φορολογικές αρχές», είχε τονίσει ο κ. Τσούκαλης, καταλήγοντας ως εξής: «στην Ελλάδα της νομιμότητας, όμως, όχι μόνο δεν εισπράχθηκε ούτε ένα ευρώ, αλλά αναζητείται η λίστα. Οι εξηγήσεις καθίστανται πλέον επιτακτικές».

Keywords
Τυχαία Θέματα