Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥΣ;

Υπέρ ενός ανασχηματισμού που θα φέρει ενεργότερη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. στην κυβέρνηση, ακόμα και με τον ορισμό των Β. Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη σε θέσεις αντιπροέδρων, φέρονται να τάσσονται οι Βρυξέλλες


Σύμφωνα μάλιστα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στο Εθνος

της Κυριακής, πηγές της ευρωζώνης θεωρούν πως με τη συμμετοχή των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και την αναβάθμιση της θεσμικής τους παρουσίας, έχουν να αποκομίσουν οφέλη οι πάντες.

Μια εκτίμηση που φαίνεται πως πηγάζει από τις συχνές συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών επί κρίσιμων ζητημάτων που καταλήγουν σε διαπραγματευτικά «θρίλερ», ενώ αντίθετα οι Βρυξέλλες θα προτιμούσαν τη λήψη αποφάσεων με ενιαία φωνή.

Οσον αφορά το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, από χθες το Matrix.gr επεσήμανε πως από τις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός όχι μόνον δεν έκλεισε το θέμα, αλλά έδωσε τροφή για σενάρια. Ωστόσο, είναι επίσης σαφές ότι θέμα ανασχηματισμού άμεσα, δεν τίθεται.

Από εκεί και πέρα, το έτερο ζήτημα είναι ποιοι θα αποχωρήσουν. Οι εξωκοινοβουλευτικοί του ΠΑΣΟΚ είναι προφανείς «στόχοι», αφού στις περισσότερες των περιπτώσεων έχουν λάμψει δια της απουσίας τους. Το ίδιο ισχύει και για τους της ΔΗΜΑΡ.

Στο γαλάζιο στρατόπεδο περισσεύουν τα σενάρια. Ο κ. Κ. Μουσουρούλης θα είχε φύγει μετά την αναφορά του σε… εκκένωση νησιών. Παραμένει αμφίβολο αν θα παραμείνει πλέον. Ζήτημα υπάρχει στο χώρο της υγείας, με τους Ανδ. Λυκουρέντζο και Μ. Σαλμά να μην αποτελούν και υπόδειγμα συνεργασίας ενώ σενάρια προκάλεσε και το «άδειασμα» Στουρνάρα στον Γ. Βρούτση προ ημερών. Στα γαλάζια γραφεία ακούγεται και το όνομα του Ευρ. Στυλιανίδη ως υποψήφιου για αποχώρηση. Ωστόσο, η στενή του συνεργασία με τον Χ. Γ. Φούχτελ δεν αποκλείεται να αποτελεί ισχυρό ατού για να μείνει εντός κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα