Η έκλειψη Ηλίου κι άλλες αστρο-περιπέτειες

Κριός

Την είσοδο του Ήλιου στο Σκορπιό αλλά και την πολυαστρία των ημερών στο σκοτεινό αυτό ζώδιο, την έχεις πλέον καταλάβει στο πετσί σου Κριέ. Δες λοιπόν την εβδομάδα αυτή ως μία κλιμάκωση αστρολογικών συμβάντων που όλα οδηγούν προς την έκλειψη της 3/11. Μία έκλειψη που φέρνει στο προσκήνιο θέματα κληρονομικά, κοινά οικονομικά με το έτερο ήμισυ ή τρίτους, χρέη, και επίσης θέτει τη σεξουαλική σου ζωή στο μικροσκόπιο, ζητώντας τίποτα λιγότερο από το «Όλα, και Ολόκληρα». Η έκλειψη συνοδεύεται από πολλές, και πανίσχυρες όψεις, ως επί το πλείστον θετικές-αυτό όμως δε σημαίνει

πως δε θα σου θυμίσει τσουνάμι…

Ταύρος

Η συντροφική σου ζωή, η σχέση σου με τον/τη Σημαντικό/ή Άλλο/η της ζωής σου αλλά και οι συνεργασίες σου, Ταύρε, είναι μερικά από τα φλέγοντα θέματα που έρχεται να καταδείξει η ηλιακή έκλειψη της 3/11, και οι εξαιρετικά ισχυρές πλανητικές όψεις που σχηματίζει. Επίσης, αναδύονται τώρα θέματα δικαστηρίων, καθώς και αλισβερίσια και ξεκαθαρίσματα με οποιονδήποτε «φανερό», γνωστό εχθρό. Με το πάρτυ να συμβαίνει στον Σκορπιό, προφανώς μέσω μίας πολύ μεγάλης κρίσης καλείσαι να κάνεις το επόμενο βήμα στη ζωή σου. Το ποιο θα είναι αυτό θα το αποφασίσεις φυσικά εσύ, κι όχι η έκλειψη. Η έκλειψη όμως σου εγγυάται πως έχει όλη τη δυναμική για να σε φέρει εκεί που θα έπρεπε να είσαι!

Δίδυμοι

Μια και η είδηση, η πληροφορία αλλά και η διάδοσή της είναι το φόρτε σου, Δίδυμε, αστρολογικά μιλώντας η επερχόμενη έκλειψη της 3/11 είναι το Νέο της Χρονιάς. Για σένα είναι ένα νέο ιδιαίτερα σημαντικό, μιας και μεταξύ άλλων εξαιρετικά ισχυρών όψεων που θα σχηματίσει η έκλειψη, είναι και σε σύνοδο με τον κυβερνήτη σου, και μάλιστα ενώ είναι ανάδρομος. Αν προσθέσεις και τον Κρόνο στο κοκτέιλ, μπορούμε να μιλάμε για τέλος εποχής μίας καθημερινότητας, μίας ρουτίνας, μίας δουλειάς που δε σε καλύπτει πλέον ίσως… Η μετάβαση θα γίνει δια πυρός και σιδήρου αλλά η αστρολόγος σου ορκίζεται πως η πραγματικότητα που θα διαδεχτεί την παρούσα είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα. Η αστρολόγος σου, επίσης, θέλει αυτή την εβδομάδα να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στην υγεία αλλά και στις μετακινήσεις σου.

Καρκίνος

«Όλα για τον Έρωτα» – αν αυτή η έκλειψη ήταν τίτλος ταινίας, όσον αφορά εσάς τα Καρκινάκια θα μπορούσε να είναι μια χαρά κι ο ανωτέρω. Μη φανταστείς όμως κανένα μελό, από αυτά τα συνηθισμένα με τα οποία σε συνδυάζουν κάποιοι κακεντρεχείς. Όχι. Με την έκλειψη να λαμβάνει χώρα στην καρδιά του Σκορπιού και με όψεις τρομερής ισχύος με πλανήτες δυναμίτες όπως είναι ο Άρης, ο Δίας, ο Πλούτωνας και ο Κρόνος, θα μπορούσε μία χαρά να είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ-αριστούργημα, όπου όλα ανατρέπονται μια ανάσα πριν το τέλος και δεν πιστεύεις στα μάτια σου. Αυτή την τελευταία φράση, «δε θα πιστεύεις στα μάτια σου», κράτα τη στο μυαλό σου. Οι ερωτικές εξελίξεις της εβδομάδας θα με δικαιώσουν.

Λέων

Αν θεωρήσουμε πως ο 4ος ηλιακός μας οίκος (που, στην περίπτωσή σου, ορίζεται στο ζώδιο του Σκορπιού) είναι το Σπίτι μας, η Οικογένεια, ο πλέον ιδιωτικός και απόκρυφος εαυτός μας, τα θεμέλια της ζωής μας και η Μήτρα από την οποία προερχόμαστε, τότε η επικείμενη έκλειψη της 3/11 θα μπορούσε να παρομοιαστεί με μία βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια αυτά. Όχι, μη βιάζεσαι να πανικοβληθείς, δεν διαλύονται όλα! Όμως πάει-πάει-πάει και δε γυρίζει πια ό,τι ψεύτικο, ανούσιο, σαθρό, χωρίς γερές ρεαλιστικές βάσεις, χωρίς ουσιαστικό δέσιμο μαζί σου. Ναι, στόχος αυτής της έκλειψης είναι να βρεις τον εαυτό σου. Και η ώθηση που θα πάρεις προς αυτή την κατεύθυνση είναι ισάξια της ανταμοιβής που σε περιμένει στο τέλος της δύσκολης διαδρομής σου.

Παρθένος

Ας σηκωθούμε όλοι όρθιοι να χειροκροτήσουμε τη μέρα που ο/η Παρθένος ξεσπαθώνει-ξεσπαθώνει (και διαολοστέλνει κόσμο, να προσθέσει η αστρολόγος σου…) Όχι, η Ημέρα Ανεξαρτησίας σου δεν είναι η 3/11 – τα «γαλλικά» και οι αποκαθηλώσεις εικόνων και καντηλιών μάλλον έχουν αρχίσει εδώ και λίγο καιρό. Η ημέρα της έκλειψης όμως μπορεί μία χαρά να είναι το αποκορύφωμα για να πεις όσα κρατούσες μέσα σου από καταβολής ασβεστολιθικών κοιτασμάτων, ένα πράγμα. Εννοείται πως δεν θα σου πω να συγκρατηθείς, ή να φανείς «πολιτισμένος»: αυτοί οι πολιτισμοί μας καταντήσανε να μην κοιμόμαστε τα βράδια. Πρέπει όμως να σου πω και πρέπει να θυμάσαι, πως η έκλειψη συνοδεύεται από εξαιρετικά ισχυρές, θετικές όψεις, που όμως ευνοούν τους δυνατούς, τους τολμηρούς, αυτούς που αντέχουν κι αυτούς που καιρό τώρα θέλουν να τα αλλάξουν όλα. Σου θυμίζει κάτι;

Ζυγός

Πάρε μολύβι και χαρτί (έστω κι από το ροζουλί,το αρωματισμένο της αλληλογραφίας σου!!) και γράφε τι θα σου πω, Ζυγάκι. Με μία Ηλιακή έκλειψη μεγατόνων στις 3/11 στον 2ο ηλιακό σου οίκο του Χρήματος, των Αξιών αλλά και του Σώματος, τα παρακάτω σενάρια είναι πολύ πιθανά: (α) Ένα ακραίο γεγονός οικονομικής φύσης σε κάνει να χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου, αλλά εξελίσσεται σε εν δυνάμει ευκαιρία να αλλάξεις προς το καλύτερο ολόκληρη τη ζωή σου. (β) Είναι εξαιρετικά πιθανό ένα γεγονός ηθικής/συναισθηματικής φύσης που θα σε οδηγήσει σε πλήρη κατεδάφιση και αναθεώρηση του αξιακού σου συστήματος. (γ) Διατροφικές ατασθαλίες ή και διαταραχές ως αποτέλεσμα άγχους ή συναισθηματικής κατάρρευσης. Εγώ απλά θα σου πω ότι τα πράγματα, οι έρωτες, οι καριέρες, οι επιλογές ζωής γεννιούνται μέσα στην ένταση, κι όχι στο αραχτό. Κι επίσης, αν ξεκινήσεις αυτή τη στιγμή δίαιτα, θα έρθω προσωπικώς εκεί και θα σε χτυπήσω.

Σκορπιός

Έχεις καταλάβει ότι είσαι ο/η πρωταγωνιστής/στρια των ημερών, έτσι Σκορπιέ; Με την ηλιακή έκλειψη στις 3/11 στο ζώδιό σου, σε σύνοδο με Κρόνο και ανάδρομο Ερμή και σε συγκλονιστικές όψεις σχεδόν με όλα τα υπόλοιπα, αν μη τι άλλο μπορούμε να πούμε ότι η ανωτέρω ημερομηνία θα είναι ορόσημο στην προσωπική σου εξέλιξη και τον αυτοπροσδιορισμό σου. Αν λοιπόν ανήκεις στους Σκορπιούς που έχουν ρίξει τη δουλειά του αιώνα στο αντικείμενό τους, έχουν στηρίξει με αίμα μία σχέση που είναι γι΄αυτούς σημαντική, έχουν χτυπήσει 24ωρα απίστευτης κούρασης, έχουν δεχτεί άδικα χτυπήματα χωρίς να αντιδράσουν όπως θα ‘θελαν, έχουν κλάψει με την ψυχή τους και μετά έχουν ξανασηκωθεί και συνέχισαν ό,τι έκαναν πριν, σου έχω νέα. Η δικαίωση είναι εδώ, μαζί με το δώρο του κυβερνήτη σου, Πλούτωνα: την πλήρη σου μεταμόρφωση σε ένα ακόμα πιο δυνατό κι ενδιαφέρον πλάσμα. Μπορείς, λοιπόν, να ξεκινήσεις να είσαι κάτι άλλο από αυτό που όλοι περιμένουν από σένα, και μπορείς να ξεκινήσεις τώρα.

Τοξότης

Θα μπορούσαμε να το πούμε «κατάθλιψη», «έχεις τις μαύρες σου», «τρώγεσαι με τα ρούχα σου», «δε μιλιέσαι». Θα μπορούσαμε και να πάρουμε όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς, και να τους ανάγουμε εις τη νιοστή συν ένα – και πάλι, θα υποτιμούσαμε αυτό που πραγματικά σου συμβαίνει. Θυμάσαι όμως το τραγουδάκι «Βρήκα ζωή στα μαύρα τα μεσάνυχτα»; Κάπως έτσι θα λειτουργήσει και για σένα η έκλειψη της 3/11, Τοξότη. Συμβαίνει, άλλωστε, στην καρδιά του υποσυνειδήτου σου, και έχει τη δύναμη να τα αλλάξει όλα, με πρώτο και καλύτερο την ψυχολογία σου και τη θεώρηση του εαυτού σου. Ναι, αυτές τις μέρες η περίφημη μελαγχολία του ζωδίου σου είναι πανταχού παρούσα, και μπορεί να ζηλεύεις το χορτάρι που είναι πιο πράσινο στον κήπο του διπλανού. Η δημιουργική ώθηση όμως των όψεων της έκλειψης αυτής είναι τέτοια που σύντομα θα είσαι σε θέση να έχεις όχι απλώς πρασινάδα σαν του δίπλα, αλλά τους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας!

Αιγόκερως

Εδώ και καιρό, ο Πλούτωνας εγκατεστημένος στο ζώδιό σου σχηματίζει αλλεπάλληλα τετράγωνα με τον πλανήτη της βίαιης ρήξης και της επανάστασης, τον Ουρανό. Αυτό από μόνο του, μας δίνει ένα πόλεμο που μαίνεται μεταξύ αυτού που προσπαθείς να γίνεις και είτε της οικογένειάς σου, είτε των θεμελίων ή ορίων που είχες μέχρι χθες και καλείσαι να τα καταργήσεις. Η έκλειψη της 3/11 στο ζώδιο του Σκορπιού είναι εξαιρετικά ισχυρή, και, στο ζώδιο του θανάτου και της αναγέννησης, εγκυμονεί ακριβώς αυτό. Ένα τέλος, και μία καινούργια αρχή. Η μετάβαση σαφώς θα είναι βίαιη και σίγουρα όχι ό,τι ευκολότερο σου έχει προκύψει. Η ανταμοιβή όμως, είναι μεγάλη. Διότι οι Αιγόκεροι, όπως και το ζώο που τους καθρεφτίζει, η αίγα, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Υπάρχει η οικόσιτη, παραγωγική αίγα της αυλής, δεμένη στο σχοινί της με τη μοίρα της προδιαγεγραμμένη, και υπάρχει και το αγριοκάτσικο που πηλαλάει στις βουνοκορφές. Να μη ρωτήσω καν τι από τα δύο προτιμάς να είσαι, ε;

Υδροχόος

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, Υδροχόε, μέχρι τώρα να ζούσες τη ζωή σου κατά πώς σου φυσούσαν τα γεγονότα προς το μέρος σου οι άνεμοι – κοινώς, κατά τύχη. Ναι; Αυτό, τώρα, ξέχασέ το. Διότι η επερχόμενη ηλιακή έκλειψη στις 3/11 είναι ένα κορυφαίο αστρολογικό γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη της Εποχής των Επιλογών και των Αποφάσεων. Κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει μία τεράστια, ραγδαία και ίσως ακούσια αλλαγή στο κοινωνικό σου στάτους: από εργαζόμενος, άνεργος; Από παντρεμένος/δεσμευμένος, ελεύθερος; Από εύπορος φτωχός, από με οικογένεια ξαφνικά ορφανός – η λίστα δεν έχει τέλος, και σίγουρα πρόκειται για μια κατάσταση «τα πάνω κάτω». Σε αυτές λοιπόν τις συνθήκες σοκ και απέραντου χάους, εσύ πρέπει να αποφασίσεις ποιος θέλεις να είσαι, και να κινηθείς γενναία προς αυτή την κατεύθυνση. Η αστρολόγος σου σε διαβεβαιώνει πως υπάρχει ένας υπέροχος, λαμπρός νέος εαυτός εκεί έξω, ένας άνθρωπος που έκρυβες μέσα σου και που χανόταν στα λιμνάζοντα νερά μιας κατ΄επίφαση ασφάλειας.

Ιχθείς

«Όλα είναι δρόμος», Ιχθύ. Για την ακρίβεια, η ηλιακή έκλειψη της 3/11 λειτουργεί ως ένας τεράστιος φωτεινός σηματοδότης ως προς τη σωστή κατεύθυνση – διότι ναι μεν όλα είναι δρόμος, αλλά εδώ και καιρό δεν ήσουν καθόλου βέβαιος ως προς το ποιο δρόμο έπρεπε να ακολουθήσεις. Το πρώτο βήμα πρέπει να είναι οπωσδήποτε αυτό της από-θυματοποίησης. Σταμάτα να παριστάνεις το θύμα, σταμάτα να ανέχεσαι την εκμετάλλευση, σταμάτα να εκβιάζεις συναισθηματικά τους άλλους με όπλο το ποια θυσία-ποια θυσία έχεις κάνει εσύ γι΄αυτούς (αυτό είναι και το δυσκολότερο, έτσι;). Έπειτα, επίλεξε το δρόμο της επέκτασης, της μάθησης, του ανοίγματος των οριζόντων και της φιλοσοφημένης αντίληψης για τη ζωή. Ενδέχεται να παρουσιαστεί μία ευκαιρία που να αφορά σε εξωτερικό, ξένους, μετακίνηση. Ερεύνησέ την, αλλά αποφάσεις να πάρεις με το πέρας της ανάδρομης κίνησης του Ερμή, σε 3 περίπου εβδομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα