Η Ελένη Ζαρούλια αναλαμβάνει συντονιστικό ρόλο στη Χρυσή Αυγή

Νέο καταστατικό και νέο όνομα κόμματος είχε στα χέρια του ο γραμματέας, Νίκος Μιχαλολιάκος, σε περίπτωση που η Χρυσή Αυγή ετίθετο εκτός νόμου. Ο αιφνιδιασμός ωστόσο ήταν απόλυτος.

Όπως αναφέρει η Realnews, οι συλλήψεις του αρχηγού και πολλών βουλευτών του κόμματος

στέρησαν από τη Χρυσή Αυγή τη δυνατότητα να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος από την αρχή δεν έκρυψε το στόχο του. Η Χρυσή Αυγή εξακολουθεί να λειτουργεί ως κόμμα στη Βουλή, τουλάχιστον έως ότου η Δικαιοσύνη ολοκληρώσει την έρευνα και εκδώσει τελικό πόρισμα για το εάν συνιστά στο σύνολό της «εγκληματική οργάνωση».

Οι συλληφθέντες βουλευτές εξακολουθούν να διατηρούν τη βουλευτική τους έδρα, μέχρι να υπάρξει αμετάκλητη δικαστική απόφαση. Το μόνο «όπλο» που έχει στα χέρια της η Χρυσή Αυγή για αντιπερισπασμό είναι οι παραιτήσεις βουλευτών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, συντονιστικό ρόλο στην οργάνωση αναλαμβάνει πλέον η βουλευτής, Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του γραμματέα της Χ.Α.

Την Παρασκευή το βράδυ, σε κλειστή συνεδρίαση της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα πιθανά σενάρια για το πώς θα εκδηλωθεί η «αντεπίθεση». Τρία είναι τα επικρατέστερα: Να παραιτηθούν και οι 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής, να παραιτούνται σταδιακά βουλευτές συγκεκριμένων περιφερειών ή να παραιτηθεί μόνον ο βουλευτής Επικρατείας, Χρήστος Παππάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα