«Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα μέτρα»

13:35 7/3/2013 - Πηγή: Matrix24

«Η Ελλάδα δεν αντέχει να λάβει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα. Δεν αντέχει ούτε κοινωνικά, ούτε οικονομικά, ούτε πολιτικά», ήταν το μήνυμα που μετέφερε στους επικεφαλής της τρόικας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνάντηση που είχε μαζί τους στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους, παρουσία των Φίλιππου Σαχινίδη και Γιάννη Μανιάτη.

Τους επέστησε μάλιστα

την προσοχή στις γενικότερες ευρωπαϊκές εξελίξεις, όσο και τα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών, που δείχνουν ότι υπάρχουν όρια στην εφαρμογή ορισμένων πολιτικών… «Εφόσον υπάρξουν προβλήματα στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, πρέπει να οργανωθούν παρεμβάσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα οι οποίες να βοηθήσουν την διεύρυνση του παρονομαστή και όχι να ληφθούν νέα μέτρα τα οποία αναπαράγουν το φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας», είπε. Υποστήριξε άλλωστε ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τα διαρθρωτικά μέτρα, πλην όμως η κυβέρνηση χρειάζεται και την στήριξη της κοινωνίας που θα πρέπει κατά τον κ.Βενιζέλο να βλέπει ότι υπάρχουν αποτελέσματα σε σχέση με την απασχόληση και την ανάπτυξη.

Στη συνάντησή τους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε την τρόικα και για τις βασικές αποφάσεις του συνεδρίου του κόμματος, κάνοντας λόγο για μία παράταξη-εγγυητή της πολιτικής και κυβερνητικής σταθερότητας. Αναφέρθηκε δε και στην ανάγκη εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, όπως το παρουσίασε προσυνεδριακά στους κοινωνικούς φορείς, κάτι για το οποίο απαιτείται –όπως τόνισε- η κινητοποίηση της δημόσιας διοίκησης, της Τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και του ιδιωτικού τομέα. Χαρακτήρισε, άλλωστε, πολύ σημαντικό να αποφύγουμε την παγίδα μίας ανάπτυξης που δεν θα δημιουργεί θέσεις εργασίας.

Ο κ.Βενιζέλος, κάλεσε την Κομισιόν να βοηθήσει την χώρα μας, ξεπερνώντας νομικά και γραφειοκρατικά εμπόδια και διευκολύνοντας το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, διάφορες επενδύσεις, συγχωνεύσεις και μεγάλα έργα. Χαρακτήρισε σημαντική την αλλαγή του διεθνούς κλίματος και την ύπαρξη επενδυτικού ενδιαφέροντος για άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, αλλά αντίστοιχη σημασία έδωσε στην ανάγκη για επενδυτική κίνηση ελληνικών επιχειρήσεων. Για αυτό και ζήτησε να διευκολυνθούν με ρευστότητα και πραγματική πιστωτική επέκταση, νέα δάνεια κ.ο.κ. Αναφερόμενος τέλος στο ζήτημα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, υποστήριξε πως πρέπει να αντιμετωπιστεί, καθώς είναι προς το συμφέρον και της κοινωνίας και του τραπεζικού συστήματος, το οποίο διαφορετικά θα βρεθεί απέναντι στη διόγκωση μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα