«Η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει χωρίς διαγραφή του χρέους»

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, υποστηρίζει ότι, η ευρωζώνη βρίσκεται πιο κοντά στην κατάρρευση παρά στη λύση ενώ εκτιμά ότι, η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει.

Ο κ. Γκάλμπρειθ επισημαίνει, πως εάν η Ελλάδα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ, υπάρχει ο κίνδυνος γενικότερης αποσταθεροποίησης στην οικονομία της ΕΕ.

«Αρκεί να ταξιδέψει κανείς

στην Ελλάδα και θα καταλάβει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση», υπογραμμίζει προσθέτοντας: «Εκατομμύρια άνθρωποι κατρακυλούν, το σύστημα υγείας καταρρέει. Βιώνουν μια κοινωνική κρίση, όπως την ξέρουμε μόνο σε αναπτυσσόμενες χώρες. Για μένα είναι σαφές ότι η Ευρώπη πρέπει να ανησυχεί πολύ. Φοβούμαι ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει. Η χώρα κυβερνάται άσχημα, τα ελλείμματα μεγαλώνουν, οι ελίτ προσπαθούν να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο. Ακόμα και η ελληνική πολιτική έχει χάσει προ πολλού τις ελπίδες της».

Ο κ. Γκάλμπρειθ τάσσεται κατά της πώλησης της ΔΕΠΑ και επικρίνει την ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας πως παραιτείται από μία σταθερή πηγή εσόδων για να εισπράξει σήμερα λιγότερα χρήματα.

«Αλλάξτε ρότα», προτρέπει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ο Αμερικανός καθηγητής συστήνοντάς τους να διαγράψουν εκ νέου μέρος του ελληνικού χρέους και να εφαρμόσουν αναπτυξιακά μέτρα, λαμβάνοντας παράλληλα μέτρα ανακούφισης για τους αδύνατους.

Keywords
Τυχαία Θέματα