Η Ελλάδα καταλύτης για τη στάση του Στάινμπρουκ

Ο Στάινμπρουκ δήλωσε ότι από πλευρά των Σοσιαλδημοκρατών, η Ελλάδα θα είναι το κεντρικό θέμα των διαπραγματεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με τους Χριστιανοδημοκράτες. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου επανειλημμένα έχει ταχθεί υπέρ της χορήγησης περισσότερου χρόνου στην Ελλάδα, ώστε αυτή να εξυγιάνει τα οικονομικά της. «Κόκκινη γραμμή» για το στρατόπεδο των Σοσιαλδημοκρατών είναι η ελάττωση της

πίεσης προς την Ελλάδα, την οποία η Άγκελα Μέρκελ έχει διαμηνύσει ότι θα διατηρήσει αμείωτη προς την χώρα. Ένα τρίτο πακέτο στήριξης προς την χώρα μας είναι σύμφωνα με τις προεκλογικές ομιλίες του, απόδειξη αποτυχίας της πολιτικής των χριστιανοδημοκρατών. Ακόμη ο Στάινμπρουκ επισήμανε ότι το κόμμα του σκοπεύει να αυξήσει την πίεση, που θα ασκήσει στην Άγκελα Μέρκελ για τη δημιουργία τραπεζικής ένωσης. Παρ΄όλα αυτά ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει λόγος αλλαγής της βασικής ευρωπαϊκής πολιτικής της χώρας.

Χάσμα επικρατεί και στις απόψεις των 2 κομμάτων ως προς τον καθορισμό του κατώτατου μισθού.«Δεν μπαίνουμε σε ένα χωνί και στην άλλη άκρη βρίσκεται αυτόματα ο μεγάλος συνασπισμός» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στάινμπρουκ, στέλνοντας μήνυμα σε όσους προεξοφλούν τον «Μεγάλο Συνασπισμό». Την Παρασκευή στο συνέδριο των Σοσιαλδημοκρατών θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα