«Η Ελλάδα να γίνει μία Μέκκα υψηλής τεχνολογίας»

Σύμφωνα με τον κορυφαίο Αμερικανό μάνατζερ, η τεχνολογική καινοτομία αποτελεί τον παράγοντα-κλειδί, προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να εξέλθει η Ελλάδα από την κρίση.

Μάλιστα ο κ. Σμιτ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα πιο φιλικό περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα, ιδίως των νέων.

Ο επικεφαλής της Google υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι να καταλάβουν οι Έλληνες τον κομβικό ρόλο των καινοτομιών, οι οποίες,

σε παγκόσμιο επίπεδο, αποτελούν τον μοχλό και την κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης.

Πρότεινε να γίνει η χώρα μας « μια Μέκκα υψηλής καινοτομίας» με τη λήψη μέτρων, όπως η εξάλειψη της γραφειοκρατίας και φορολογικά κίνητρα, επισημαίνοντας πως «κάθε κρίση δημιουργεί μια ευκαιρία».

Ο κ. Σμιτ υποσχέθηκε ότι, η Google θα βοηθήσει την Ελλάδα στο μέτρο του δυνατού στην ανάπτυξη των τεχνολογικών καινοτομιών και εξέφρασε την ικανοποίησή του, επειδή η ανάπτυξη της εταιρείας στη χώρα μας
εμφανίζει έναν από τους ταχύτερους ρυθμούς στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος του αμερικανικού κολοσσού δήλωσε εντυπωσιασμένος τόσο από τον αριθμό των ταλέντων που έχει η Ελλάδα, όσο και για την ανθεκτικότητα των Ελλήνων μπροστά στην κρίση. Αφού ανέφερε ότι οι Έλληνες έχουν εφεύρει πολλά πράγματα στην ιστορία, μεταξύ των οποίων τη Δημοκρατία, εξέφρασε το «σεβασμό» του απέναντι στον ελληνικό λαό για όσα έχει περάσει λόγω της κρίσης και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω πώς θα είχαμε αντιδράσει στις ΗΠΑ, αν μας είχε συμβεί κάτι ανάλογο».

Απαντώντας σε ερωτήσεις του κοινού, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η Google -παρά τις εναντίον της κατηγορίες- σέβεται την ιδιωτική ζωή των ανθρώπων, ενώ επέκρινε τις υποκλοπές δεδομένων από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, λέγοντας ότι «δεν θα πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο και στην Ευρώπη».

Για την ανεργία, υποστήριξε ότι αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα, για το οποίο η τεχνολογία φέρει τη δική της ευθύνη (π.χ. λόγω αυτοματοποίησης της παραγωγής), γι’ αυτό τόνισε ότι χρειάζονται «σωστές» καινοτομίες, ώστε να ενισχύεται η απασχόληση και όχι να μειώνεται.

Ποιος είναι ο Σμιντ

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google Eric Schmidt γεννήθηκε το 1955, σπούδασε μηχανικός λογισμικού και από το 2001 έως το 2011 διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος (CEO) της αμερικανικής εταιρείας την οποία είχαν ιδρύσει ο Λάρι Πέιτζ και ο Σεργκέι Μπριν το 1998. Από αυτή τη θέση, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της Google, μεταμορφώνοντάς την σε σχετικά σύντομο χρόνο από μια μικρή επιχείρηση της «Σίλικον Βάλεϊ» της Καλιφόρνια στο Νο 1 «όνομα» της τεχνολογίας παγκοσμίως, με κεντρικό μοχλό επιτυχίας τη διάσημη ομώνυμη μηχανή αναζήτησης.

Ο Σμιντ, μεταξύ άλλων, είναι μέλος του Συμβουλίου για την Επιστήμη και την Τεχνολογία (PCAST) του προέδρου των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα, της Αμερικανικής Ακαδημίας Μηχανικών και της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών. Είναι, ακόμα, πρόεδρος του συμβουλίου του οργανισμού New America Foundation. Σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes», το 2013 ήταν ο 138ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με εκτιμώμενη περιουσία 8,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα