Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει πιστεύουν 6 στους 10 επενδυτές

Στο τελευταίο Bloomberg Global Poll το 40% των στελεχών μεγάλων επενδυτικών ομίλων που συμμετείχε εκτιμά ότι η ευρω-οικονομία βελτιώνεται, επίδοση τετραπλάσια σε σχέση με τον περασμένο Μάιο, ένδειξη ότι μετά από 3,5 έτη η κρίση πλησιάζει στο τέλος της.

Η προοπτική της χρεοκοπίας για την Ελλάδα είναι πάντα παρούσα, και ισχυρή, σύμφωνα με το 62% των ερωτηθέντων, ωστόσο η τιμή αυτή

είναι η χαμηλότερη από το 2010, όταν το ερώτημα τέθηκε για πρώτη φορά. Μάλιστα, 31% θεωρεί ότι η ελληνική οικονομία θα ανανήψει τελικά πλήρως χωρίς πιστωτικό γεγονός. Η πλειοψηφία των ερωτώμενων προσδιορίζει χρονικά την κατάρρευση της χώρας μας, μετά τις Γερμανικές εκλογές.

Η έρευνα δίνει στοιχεία και για την Κύπρο για την οποία το 55% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζουν «πολύ πιθανή» την χρεοκοπία της και μόλις το 29% να την χαρακτηρίζει «απίθανη».

Στην τρίτη θέση μιας πιθανής χρεοκοπίας είναι η Πορτογαλία με ποσοστό 33%, ενώ η Ισπανία, η Ιταλία, η Σλοβενία και η Ιρλανδία, συγκεντρώνουν αρκετά χαμηλά ποσοστά για το ενδεχόμενο κατάρρευσης.

Όσον αφορά τις πολιτικές μεγάλων ηγετών του κόσμου, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε αποσπά το 70% των θετικών απόψεων των αναγνωστών, με την Ανγκέλα Μέρκελ να ακολουθεί με ποσοστό 65% και τον Ντέιβιντ Κάμερον να είναι τρίτος με ποσοστό 50%. Στην τέταρτη θέση ο Μπαράκ Ομπάμα με ποσοστό 45% θετικών απόψεων για την πολιτική του.

Keywords
Τυχαία Θέματα