Η επόμενη μέρα

Με τον πρωθυπουργό της χώρας να χαριεντίζεται στην Αμερική με τους Αχέπανς και να είναι βέβαιος ότι η κόπρος του Αυγεία καθάρισε, ουδείς θα πίστευε ότι η επόμενη μέρα θα επεφύλασσε τέτοιο κακό.

Ήτοι την «απελευθέρωση» του Κασιδιάρη που, εξερχόμενος από το κρατητήριό του, γκρέμισε τον πρώτο δημοσιογράφο που βρήκε μπροστά του και κατόπιν χαστούκισε (μούρη και μηχανή λήψεως) τον πρώτο φιλόδοξο που τόλμησε να τον κοιτάξει στα μάτια. Οι συλληφθέντες (Παναγιώταρος, Κασιδιάρης,

Μίχος, εκτός του Λαγού) αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, και, παρά τις 50.000 εγγύηση από την πλευρά του Κασιδιάρη, τα πρωτοπαλίκαρα της Χρυσής Αυγής σκόρπισαν γύρω τους ένα αισιόδοξο μήνυμα για τους οπαδούς τους. Οι πολυάριθμοι ψηφοφόροι τους ανέπνευσαν διαπιστώνοντας ότι ουδεμία κατηγορία μπορούσε να σταθεί σε βάρος των συλληφθέντων, εξαιρουμένου του αρχηγού Μιχαλολιάκου.

Ωστόσο αυτό το δίπολο (ο μηχανισμός της οργάνωσης εκτός, ο αδιαφιλονίκητος αρχηγός εντός) μπορεί να επιφέρει πολλά επακόλουθα. Ο έγκλειστος αρχηγός μυθοποιείται απλά και μόνο επειδή δεν κυκλοφορεί στους δρόμους, δεν εμφανίζεται στο κοινοβούλιο, δεν βγάζει λόγους σε πλατείες και σε συγκεντρώσεις, είναι δηλαδή μια φωνή που αντιπροσωπεύει έναν κίνδυνο την ίδια στιγμή που οι υπόλοιποι πολιτικοί απολαύουν τα πλεονεκτήματα της Δημοκρατίας). Με απλά λόγια, ο Μιχαλολιάκος, κλεισμένος στην φυλακή, κερδίζει σε κύρος αντι να χάνει, οπότε αν οι αρχές αναγκαστούν να του προσφέρουν την ελευθερία του, ο φυλακισμένος – πιθανότατα – θα εμφανισθεί με νέο ανάστημα.
Η γαλλική « Μόντ» που παρακολουθεί τακτικά τις εξελίξεις στη χώρα μας, σχολιάζει με διφορούμενο άρθρο τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, το νόμιμο και το παράνομο προσωπείο της Aube doree (Χρυσής Αυγής) καθώς και την ατμόσφαιρα μέσα στην οποία ζουν και δρουν τα γνωστά-άγνωστα μέλη της οργάνωσης.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η έδρα της μαφιόζικης συμμορίας που δρούσε στον Άγιο Παντελεήμονα και κατατρομοκρατούσε τους μετανάστες βρισκόταν (μασκαρεμένη) στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγ. Παντελεήμονα. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ονόματα, το σημαντικό είναι να συλλάβουμε την εικόνα της συμμορίας : ο πρώην διοικητής του Τμήματος, ο Γιάννης Σταθόπουλος και η σύζυγός του, επίσης η Θέμις-Ευαγγελία Σκορδέλη ήταν μερικά από τα πρόσωπα. Ο πρώην διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας, ψευδής βεβαιώσεως, παράβαση νομοθεσίας για όπλα και ναρκωτικά, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα