Η Ησυχία και ο Συνήθης Ύποπτος

07:10 8/7/2013 - Πηγή: Matrix24

Καλοκαιράκι έρχεται..έ όλοι θέλουν την ησυχία τους: Να μην θέλει κάτι ανάλογο και το Βερολίνο; Πόσο μάλλον όταν έχει μπροστά του…ολόκληρες γερμανικές εκλογές.

Ζητούμενο σε αυτό τον κύκλο ελέγχων της τρόικα στην Αθήνα και έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα είναι η Κυβερνητική συνοχή μετά την αιφνίδια αποχώρηση του 3ου πόλου.

Η συμφωνία που φαίνεται να κλείνει

σήμερα, ακόμη και με μια ελαφρά υποχώρηση της τρόικα από τις θέσεις της, ήταν σχεδόν βέβαιο πως θα έρθει για δύο βασικούς λόγους.

- Εξαιτίας των γερμανικών εκλογών, δεδομένου ότι το Βερολίνο δεν θέλει εκπλήξεις, αλλά και

- Εξαιτίας του ζητήματος νέων αποφάσεων για «κούρεμα» χρέους. Αν πιάσει ο Αύγουστος χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και η απόφαση για την καταβολή των δόσεων, τότε ενδεχομένως να «μπλοκαριστεί» η καταβολή τους λόγω χρηματοδοτικού κενού. Κάτι που θα φέρει και πάλι στην επιφάνεια την αναγκαιότητα για ελάφρυνση του χρέους.

Κατά τα άλλα για ακόμη μία φορά η ελληνική πλευρά έφτασε να διαπραγματεύεται με τους δανειστές με το «πιστόλι στο κρόταφο» γιατί δεν κατάφερε να προετοιμαστεί κατάλληλα για όλα τα θέματα που υπήρχαν από καιρό τώρα στην ατζέντα.

Και φυσικά σε αυτές τις περιπτώσεις την ζημιά θα κληθούν να την πληρώσουν οι ίδιοι και οι ίδιοι.

Και έτσι για ακόμη μία φορά αποδείξαμε πόσο «της τελευταίας στιγμής είμαστε και πόσο λείπει εκείνος θα εμπνεύσει και θα προτείνει το κάτι διαφορετικό, τιμωρώντας εκείνους που πάντα την …γλιτώνουν…

Keywords
Τυχαία Θέματα