Η Καμπούλ να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ζητά το ΝΑΤΟ

Οι χώρες που συμμετέχουν στη «Διεθνή Δύναμη Αρωγής για την Ασφάλεια» (ISAF) του Αφγανιστάν δεσμεύτηκαν να το στηρίζουν πολιτικά, σε πρακτικά ζητήματα και οικονομικά μετά το 2014, «σε αντάλλαγμα, το Αφγανιστάν έκανε τις δικές του υποσχέσεις», είπε ο Ράσμουσεν.

«Είναι ζωτικής σημασίας να δούμε τώρα την εκπλήρωση των δεσμεύσεων αυτών να βελτιωθεί η διακυβέρνηση και να εξασφαλιστεί ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και (της δέσμευσης) ότι θα συνεχιστούν οι προετοιμασίες για διαφανείς, αξιόπιστες εκλογές στις οποίες

θα συμμετάσχουν όσοι περισσότερο είναι δυνατόν του χρόνου», πρόσθεσε ο επικεφαλής του NATO.

Στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, σήμερα, συζητήθηκε η μετάβαση από την εμπλοκή μάχιμων δυνάμεων σε μια «εκπαιδευτική αποστολή» το προσεχές διάστημα, αλλά οι συνομιλίες επισκιάστηκαν από την έλλειψη προόδου σε ζητήματα-κλειδιά.

Ο Αφγανός υπουργός Άμυνας Μπισμιλάχ Μοχαμάντι εξήρε πάντως την εμπλοκή του NATO, όπως ανέφεραν πηγές που συμμετείχαν στις συνομιλίες, ωθώντας τους υπουργούς να επισημάνουν ότι θα ήθελαν να ακούν παρόμοιες τοποθετήσεις από όλα τα μέλη της αφγανικής κυβέρνησης.

«Πράγματι εκτιμάμε την βοήθειά σας», είπε ο Μοχαμάντι στους δημοσιογράφους. «Υπάρχουν προβλήματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο πρόεδρος ή η κυβέρνηση δεν εκτιμούν την βοήθεια αυτή».

Keywords
Τυχαία Θέματα