Η καρδιά επηρεάζεται από την κατανάλωση του πρωινού

Νέα επιστημονική έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά τη σημασία που έχει για τον άνθρωπο η κατανάλωση ενός καλού πρωινού.

Η έρευνα επισημαίνει πως όσοι δεν όσοι δεν τρώνε πρωινό διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου, εμφράγματος αλλά και πρόωρου καρδιακού θανάτου σε σχέση με όσους το έχουν εντάξει στον καθημερινό τρόπο ζωής τους. Οι ερευνητές , με επικεφαλής τον καθηγητή επιδημιολογίας Έρικ Ριμ της Ιατρικής Σχολής και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, ανέλυσαν στοιχεία από σχεδόν 27.000 άντρες, ηλικίας 45 έως 82 ετών, για μια περίοδο 16 ετών. Όσοι

από αυτούς δεν τηρούσαν τη συνήθεια του πρωινού, είχαν 27% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφράγματος ή πρόωρου θανάτου σε σχέση με όσους έτρωγαν τακτικά πρωινό. Συνήθως στην πρώτη κατηγορία ανήκουν άτομα νεότερα, που καπνίζουν, καταναλώνουν αρκετή ποσότητα αλκοόλ και ασκούνται λιγότερο. Ακόμη οι Αμερικανοί υποστηρίζουν πως η παράλειψη πρωινού αυξάνει τους καρδιολογικούς παράγοντες κινδύνου όπως παχυσαρκία, υψηλή χοληστερόλη, διαβήτη, αρτηριακή πίεση κ.α. , αυξάνοντας σταδιακά τον κίνδυνο για έμφραγμα.

Παρ ότι το δείγμα περιορίστηκε αποκλειστικά στον αντρικό πληθυσμό , οι επιστήμονες επιμένουν πως τα ευρήματα ισχύουν αναλλοίωτα και στο γυναικείο φύλο, κάτι που θα αποδείξουν σε μελλοντική έρευνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα