Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΗ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Στην Ελλάδα πάντα η κρατική μας τηλεόραση έμοιαζε με γεφύρι της Άρτας. Πότε την στέριωναν άνθρωποι και «παιδιά δικά μας» της μιας κυβέρνησης και πότε της άλλης. Ήρθε και η κυβέρνηση των τριών κομμάτων τώρα να μοιράζονται ξανά οι θέσεις και να τα βγάζουν με ά μπε μπα μπλομ ποιός θα αναλάβει τι.

Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα

Και ενώ δημοσιογράφοι με εμπειρία, είναι άνεργοι, υποαπασχολούμενοι οι απλήρωτοι, σε ένα χώρο εργασιακό που ζει τον Αρμαγεδδώνα του, αλλά και

που η κρατική έχει ένα πλήθος ικανών ανθρώπων να κάθονται, απ΄ τη μια μέρα στην άλλη εμφανίζεται απ το πουθενά, κόρη πολιτικού  και με προσπάθειες πολιτικής καριέρας η ίδια, για να αναλάβει πρωινή, ενημερωτική εκπομπή. Με ποια κριτήρια; Ποια προσόντα; Ποια γνωριμία με το κοινό και ποια δοκιμή της και επιτυχία της στα ρεπορτάζ των κρατικών καναλιών; Ας μάθει και αυτή, στου κασσίδη το κεφάλι, δηλαδή στο υπερτροφικό κρατικό δίκτυο, που προσφέρεται για κομματικούς πειραματισμούς, με τα λεφτά του συνταξιούχου και του υποαμοιβόμενου.

Η κ. Ανθή Σαλαγκούδη είναι ευειδής και χαριέστατη από ότι την έχουμε δει στις φωτογραφίες στο τύπο, αλλά δε παύει να είναι εκτός από κόρη πολιτικού της ΝΔ, και η ίδια υποψήφια για βουλευτής, αλλά και δημοτική σύμβουλος στη Θεσσαλονίκη. Αυτό ενισχύει την αξιοπιστία της στην αντικειμενικότητα των νέων και την αμεροληψία των ειδήσεων; Η κυρία Σαλαγκούδη έχει προσληφθεί με μισθό των 3.500 ευρώ το μήνα, αλλά φαίνετε να μην «τα λέει»! Της κάνουν δε τόσα δοκιμαστικά σε μορφή ιδιαίτερων μαθημάτων, όπως λέγεται στο τεράστιο, νοσοκομειακό σχεδόν ραδιοχημεία. Δεν είναι δα και τόσο απλό και εύκολο πράγμα η τηλεόραση και ο αέρας, όσο κάποιοι νομίζουν! Δεν αρκεί μόνο η φωτογένεια!

Κατά τα άλλα δεν έχει γίνει συνολικός προγραμματισμός του ενημερωτικού πρωινού. Οι συνεδριάσεις του ΔΣ της ΕΡΤ αναβάλλονται. Προσέχεις αντικαταστάσεις, προθέσεις αποχωρήσεων, ονόματα να πέφτουν στο τραπέζι.

Επικεφαλής; Ο Αιμίλιος Λιάτσος! Εμπειρία χρόνων στην τηλεόραση. Στην ενημέρωση την κανονική αλλά και στο εναλλακτικό life style δελτίο του ΣΤΑΡ. Εκδότης εφημερίδας πολίτικης και απαγγελτικής. Κομματάρχης πολλές φορές. Με χάρισμα συνεντευξιαστή. Στον Σίμο Κεδικογογλου πιστώνεται η επιλογή και δεν είναι λίγοι αυτοί που προτάσσουν μονομερώς τη life style περίοδο του δημοσιογράφου.

«Στις επιλογές των προσώπων στην ΕΡΤ, είχα την ευκαιρία να ζήσω την εμπειρία που δεν δεχόντουσαν κανέναν» απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Κεδίκογλου, «όποιον και να ανέφερες για οποιοδήποτε πόστο στην ΕΡΤ, κάποιος θα υπήρχε να του προσάψει κάτι. Κάποια στιγμή είχα πει χαριτολογώντας, ότι και τον Ιησού να έφερνα στην ΕΡΤ, κάποιο κουσούρι θα του έβρισκαν. Ο Αιμίλιος Λιάτσος είναι ένας συνάδελφος, ο οποίος έχει θητεύσει σε πολλά πόστα , έχει μια μακρά πορεία, έχει μια μεγάλη εμπειρία και μετά από εισηγήσεις , αποφάσισα να τοποθετηθεί σε αυτή τη θέση. Όπως ξέρετε, στη δημοσιογραφία, έχουμε κάνει όλοι δουλειές, που μπορεί σε κάποια στιγμή να μην ήταν ακριβώς στο πνεύμα που θέλαμε. Να δοκιμάζαμ

Keywords
Τυχαία Θέματα