«Η κυβέρνηση επιμένει στο λάθος»

13:55 2/2/2013 - Πηγή: Matrix24

O Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση επειδή δεν θέτει θέμα αλλαγής πολιτικής ενώ επανέλαβε την πρότασή του για μια πραγματοποίηση ευρωπαϊκής διάσκεψης με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων του χρέους.

Η Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του, συνεδρίασε με θέμα α) την εκτίμηση της πολιτικής συγκυρίας και το πρόγραμμα δράσης και β) τη συγκρότηση επιτροπών θέσεων και καταστατικού.

«Φτάσαμε στο να παραδέχονται οι δανειστές το λάθος και η κυβέρνηση να επιμένει

στο λάθος» είπε ο Α. Τσίπρας ενώ διερωτήθηκε: «τι άλλο περιμένει η κυβέρνηση για να θέσει θέμα στους εταίρους; Για ποιο λόγο θα πρέπει να συνεχίζουμε την εφαρμογή του λάθους; Επειδή ο κ. Σαμαράς είπε «ουδείς αναμάρτητος»; Επειδή δεν θέλει να χαλάσει τη προεκλογική εκστρατεία της κ. Μέρκελ; Και καταδικάζει έναν ολόκληρο λαό, μια ολόκληρη χώρα σε μαρασμό και σε εξευτελισμό, επειδή έχει ο ίδιος αναλάβει την ευθύνη και την ιδιοκτησία του προγράμματος;»

Υπερασπιζόμενος την επιλογή του να πραγματοποιήσει τα ταξίδια και τις επαφές στη Γερμανία και τις ΗΠΑ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι στις συναντήσεις αυτές έθεσε θέματα που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έχει θέσει, όπως το ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων από τη Γερμανία και την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και σειρά ακόμη θεμάτων για την οικονομία και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

«Ας το καταλάβουν μια και καλή. Η διπλωματία της υποταγής, με το ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει και αρχίζει η διπλωματία της διεκδίκησης του δίκιου του λαού μας», είπε ο Α. Τσίπρας τονίζοντας ότι: «δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ σαν τους εκπροσώπους του πολιτικού κατεστημένου που καταρρέει. Ας το συνειδητοποιήσουν αυτό, επιτέλους, οι κυβερνητικοί και μιντιακοί παραχαράκτες της πραγματικότητας και οι αισχροί συκοφάντες. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όσοι πιστεύουν ότι η προπαγάνδα και τα χαλκεία μπορούν να νικήσουν την κοινωνία και την πολιτική. Εμείς δεν θα γίνουμε σαν κι αυτούς. Δε θα τους μοιάσουμε. Το δικό μας ήθος, το αριστερό μας ήθος, τα δικά μας ιδανικά δεν μας επιτρέπουν άλλα να λέμε και άλλα να κάνουμε. Άλλα να λέμε μέσα και άλλα να λέμε έξω. Άλλα να λέμε προεκλογικά και άλλα να λέμε μετεκλογικά».

Κατά τον Α. Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική δύναμη της ολικής ρήξης με τις νοσηρές πολιτικές, τις νοσηρές πρακτικές και τις νοσηρές νοοτροπίες του μεταπολιτευτικού παρελθόντος.

«Το αμαρτωλό τρίγωνο: κυβέρνηση – μεγαλοεπιχειρηματίες και τα κανάλια τους, βρίσκεται σε πανικό, επειδή ξέρουν ότι το μνημόνιο δεν βγαίνει» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενώπρόσθεσε ότι «μπροστά στον πανικό τους, προσπαθούν να αρπάξουν ότι μπορούν, πριν το Μνημόνιο αρχίζει να τρίζει από τα θεμέλιά του. Και λογικό είναι, διότι έχουν πάρει τα δάνεια και πρέπει να τα ξεπληρώσουν. Δάνεια πελατειακά και χαριστικά, με χρήματα ενός ολόκληρου κόσμου που πεινάει, την ώρα που η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία είναι νεκρή και η Ελλάδα δανείζεται για να στηριχτούν οι τραπεζίτες».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει τούτη την κρίσιμη ώρα να ενώσει, αντί να διχάσει, όπως κάνει η κυβέρνηση της καταστροφής, αφού: «κανείς μας δεν πέφτει στην παγίδα του εμφυλιοπολεμικού κλίματος που σκόπιμα καλλιεργεί η Νέα Δημοκρατία».

ΝΔ: Ο Τσίπρας είναι σε πανικό

«Ούτε η πιο ακραία συνιστώσα του δεν θα περίμενε τη δημόσια παραδοχή του κ. Τσίπρα, ότι ζήτησε από το ΔΝΤ την άμεση διακοπή του προγράμματος χρηματοδότησης της χώρας μας», σχολιάζει το γραφείο Τύπου της Ν.Δ. Στον ίδιο καταγγελτικό τόνο επισημαίνει: «Μεταμορφώθηκε και πάλι στο γνωστό αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού για να εξευμενίσει τις συνιστώσες του και να ανταγωνιστεί το ΚΚΕ», για να καταλήξει: «Κατά τα άλλα, οι γνωστές ύβρεις του κ. Τσίπρα αντανακλούν τον πανικό του από τη βουτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις».

Ενώ από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Η πάγια τακτική της κυβέρνησης, του να μην λέει κουβέντα για την ταμπακέρα, συνεχίζεται. Θα θέσουν το θέμα του «λάθους» του ΔΝΤ ή θα εξακολουθήσουν να «κάνουν την πάπια» μπροστά στους δανειστές;»

Keywords
Τυχαία Θέματα