Η λιτότητα βγάζει στους δρόμους τους αστυνομικούς της Πορτογαλίας

«Η δουλειά των αστυνομικών δεν αναγνωρίζεται, οι συνθήκες εργασίας και διαβίωσης είναι πιο δύσκολες σε σχέση με παλαιότερα και τα μέτρα του προϋπολογισμού του 2013 θα καταβαραθρώσουν τις κοινωνικο-επαγγελματικές συνθήκες και τη γενική λειτουργία της PSP (της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας)» δήλωσε ο  Πάουλο Ροντρίγκες, ο πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Ένωσης Επαγγελματιών της Αστυνομίας (ASPP), του μεγαλύτερου συνδικάτου των αστυνομικών.

Οι εκατοντάδες αστυνομικοί,  είχαν συγκεντρωθεί αργά το απόγευμα στο κέντρο της πορτογαλικής πρωτεύουσας,

διαμαρτυρόμενοι για το πάγωμα του καθεστώτος πρόωρης συνταξιοδότησης, την κατάργηση της δωρεάν μετακίνησης με τα δημόσια μέσα μεταφοράς και του ειδικού καθεστώτος ασφάλισης που δικαιούνταν μέχρι σήμερα και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το κοινοβούλιο.

«Το πάγωμα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων σημαίνει ότι θα έχουμε αστυνομικούς που θα υπηρετούν μέχρι τα 60 τους και επομένως το δυναμικό της αστυνομίας θα είναι γηρασμένο», επίσημανε ο Ροντρίγκες.

Εκτός από τις μισθολογικές απώλειές τους, οι αστυνομικοί καταγγέλλουν ότι οι συνθήκες εργασίας τους επιδεινώνονται την ώρα που αυξάνεται η εγκληματικότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα